– Det er riktig at jeg har brutt habilitetsreglene ved å benytte nærstående til arbeid og vikaroppdrag i Gramo uten å ha fått godkjennelse fra styret. Dette er en feil av meg som jeg tar konsekvensen av og jeg fratrer min stilling som administrerende direktør i slutten av juni, skriver Martin Grøndahl i en tekstmelding til DN.

Rett før klokken 16.00 fredag ettermiddag gikk det ut en epost til medlemmene av Gramo om at Grøndahl slutter som sjef.

– Styret er blitt kjent med at Grøndahl over flere år har engasjert nærstående til oppdrag for Gramo uten å ha klarert dette med styret. Oppdragene gitt av Grøndahl til nærstående har en verdi på over 1 million kroner i tidsrommet 2011-2019, står det i eposten som DN har fått tilgang til.

Organisasjonen er et vederlagsbyrå for artister, musikere og mastereiere og en non-profit-organisasjon som eies og drives av 26.000 medlemmer. Byrået passer på at det betales vederlag til når musikk fremføres offentlig.

– Grøndahl har en særlig betrodd stilling og er satt til å forvalte interesser på vegne av et fellesskap. Basert på de regelbruddene som er avdekket er det derfor oppnådd enighet om at Grøndahl fratrer sin stilling 30. juni 2019, står det videre.

– Vi har en styreinstruks som sier at styremedlemmer ikke kan ta avgjørelser for seg selv eller nærstående. Denne gjelder også for daglig leder. Det å ansette sine nærmeste er da i strid med dette, sier Knut Ro, styreleder i Gramo.

Ro forteller at Grøndahls nærstående gjorde kontrollarbeid for organisasjonen som foregikk både på og utenfor kontoret til Gramo uten at styret var klar over det.

– Dette er ikke snakk om juks eller svindel, men det var grunn nok til å reagere på det, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.