Dermed blir det ingen dom i rettssaken som gikk i Oslo tingrett tirsdag og onsdag.

Der møttes Gunnar Greve, ved G. Greve Holding as, og Gilbert Lunde, ved G. Lunde Holding as, for å avgjøre striden om Lundes aksjer i selskapet Mer Group as.

Mer Group har blant annet bygget opp den internasjonale musikkartisten Alan Walker, og selskapene i gruppen hadde i 2018 en omsetning på 75,1 millioner kroner, og et årsresultat på 5,3 millioner kroner.

Inngår forlik

Striden mellom de to, gikk på om Greve hadde rett til å kjøpe Lundes aksjepost på 23,3 prosent i selskapet for 400.000 kroner, etter at Greve avskjediget Lunde i 2019.

Greve la til grunn at det i aksjonæravtalen står at han hadde rett til å kjøpe Lundes aksjer dersom Lunde «fratrer sin stilling» og «avslutter sitt arbeidsforhold for selskapene i gruppen».

Lunde på sin side mente at disse formuleringene ikke kunne gjelde, da han ikke fratrådte sin stilling frivillig, men ble avskjediget.

Det var også uenighet om hva kjøpssummen skulle være, dersom Greve fikk medhold i sitt krav om å kjøpe aksjene. Lunde mente de ikke kunne selges til mindre enn 2,2 millioner kroner.

Dropper oppsigelsestvist

Advokatene for begge parter bekrefter at det er inngått et forlik etter første dag i retten tirsdag.

Det skjedde etter at dommeren i saken kom med en anmodning om å forsøke megling mellom partene, fordi det kan ta lang tid å avgjøre slike tvister ettersom eventuelle dommer kan ankes.

– Vi kan bekrefte at begge tvistene er forlikt, men ønsker ikke å kommentere utover dette, skriver Lundes advokat Even Næstvold i advokatfirmaet Arntzen de Besche i en sms til DN.

Heller ikke Greves advokat ønsker å kommentere saken. Det er dermed uklart hva de to har kommet til enighet om.

Forliket innebærer at også rettssaken om oppsigelsen av Lunde avlyses. Lunde har saksøkt Greve for det han mener er urettmessig avskjedigelse. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.