Geir Lindahl i managementet Musikk Er Riktig as og plateselskapet Mer har gått av som daglig leder, partner og styreleder i selskapet.

- På grunn av økonomiske uregelmessigheter har daglig leder i selskapet fratrådt sin stilling. Han fratrer også som partner i selskapet. Partene har blitt enige om en sluttavtale, sier Gunnar Greve som startet selskapet i 2012.

Lindahl har følgende kommentar til saken:

- Arbeidsforholdet er avsluttet og jeg har ikke noe gjeld til noen av selskapene.

Lindahl vil ikke si noe om hvorfor arbeidsforholdet er avsluttet.

Avdekket etter konkursbegjæring

DN erfarer at uregelmessighetene ble avdekket i kjølvannet av konkursbegjæringen som kom mot selskapet i januar i år. I februar kom det frem at Mer skyldte 396.458 kroner i moms og arbeidsgiveravgift, og Lindahl la da frem i tingretten bevis for at 322.000 kroner av kravet allerede var betalt. Oslo kemnerkontor trakk senere konkursbegjæringen mot selskapet, etter at Mer dekket det resterende beløpet.

Greve, også kjent som «Idol»-dommer på TV 2, har jobbet tett med Lindahl i de fire årene Mer har eksistert. Selskapet har navn som Alan Walker, Sandra Lyng, Vinni, Paperboys, Alejandro Fuentes og Timbuktu i stallen.

Les også: Tar Karpe Diem og Kari Bremnes på børs i Tyskland

Etter det DN erfarer har Greve stått for det kreative og strategiske arbeidet med å dyrke artistene, mens Lindahl blant annet har hatt hovedansvaret for økonomien. Geir Lindahl var også i 2014 med på å starte restauranten Piscoteket i Oslo, som han eier sammen med et knippe andre musikkbransjefolk, blant andre Gaute Drevdal og Rebeca Toledo.

Les også: Risikerer fengsel etter pengerot dnPlus (DN+)

Ekstern ryddehjelp

Greve ønsker ikke å gå inn på detaljer om det som har skjedd, men forteller at selskapet nå har hentet inn ekstern hjelp til å rydde opp i økonomien.

- I kjølvannet av dette har det vært en grundig prosess for å få stabilisert økonomien i selskapet. Eksterne rådgivere bistår oss i denne prosessen, og det er nå god kontroll på den økonomiske situasjonen i selskapet. De økonomiske utsiktene for selskapet i 2016 er svært gode, sier han til DN og legger til at ny daglig leder i Mer tiltrer 1. april. 

 

Se på DNTV: Trodde du panserdamer tilhørte 70-tallet?

 

Trodde du panserdamer tilhørte 70-tallet?
Det er ikke bare biler man kan se på verdens viktigste bilmesse i Genève denne uken.
01:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.