– Hallo Havanna! God kveld til mine cubanske folk, ropte vokalist Mick Jagger på flytende spansk da han inntok scenen og bandet satte i gang kveldens første låt, «Jumpin' Jack flash».

Titusenvis av fans hadde møtt fram for å høre den utendørs gratiskonserten.

– Etter i dag kan jeg dø, sier Joaquin Ortiz.

62-åringen har vært en rockeentusiast siden han var tenåring på 1960-tallet. Den gang måtte han bruke platecover fra revolusjonære cubanske band til å gjemme Beatles- og Stones-platene sine.

– Dette er som mitt siste ønske, å se Rolling Stones, sier han.

Forbudt

Kommunistregimet regnet lenge britisk og amerikansk rockemusikk for å være skadelig. Musikk fra artister som Stones, Beatles og Elvis Presley ble forbudt på radio og TV etter revolusjonen som brakte Fidel Castro til makten i 1959.

Dermed er Rolling Stones første konsert på Cuba svært etterlengtet blant mange av publikummerne.

– Jeg tror jeg kommer til å grine, sier 62 år gamle Miguel Garcia, som kom med buss fra Cienfuegos og sov ute på gressmatten i forkant av konserten.

Allerede 18 timer før konsertstart begynte publikum å strømme til arenaen på idrettsplassen Ciudad Deportivo.

Stort oppmøte

Myndighetene anslo på forhånd at det kunne komme opp mot 500.000 tilskuere. Siden det ikke ble solgt billetter er det vanskelig å beregne folkemengden, men flere titusener hadde i hvert fall møtt opp.

Publikum besto av både eldre par, familier, turister og et stort antall unge folk.

Medlemmene i bandet landet i Havanna torsdag, bare to dager etter at USAs president Barack Obama avsluttet sitt historiske besøk på Cuba. Han var den første sittende amerikanske presidenten som besøkte øystaten på 88 år. (©NTB)

Les også:

Slik lykkes du med løpingen  

Hjelp, vi reiser på første klasse!

- Istedet for å være sjalu, burde det norske folk slå seg på brystet

Fått med deg denne?

Se #eggbot løse påskelabyrint
Bjørn Einar Bjartnes tar påskepyntingen til et nytt nivå.
00:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.