Rett bak Det kongelige slottet – på Uranienborg i Oslo – ligger leiligheten Jan Eggum (67) og ekskjæresten Kaia Huuse (45) kjøpte i 2002. Torsdag tok Kemneren i Bergen pant på 530.000 kroner i Eggums halvdel av boligen.

Den folkekjære visesangeren står bak låter som «En natt forbi», «Kor e alle helter hen» og «På 'an igjen». Selskapet hans Bergenstrubaduren as hadde en omsetning på 4,1 millioner kroner i 2018, men gikk med et underskudd på 816.000 kroner.

Ifølge ferske ligningstall hadde han en inntekt på 1,8 millioner kroner i fjor, og null kroner i formue. Han betalte 813.000 kroner i skatt.

– Eggum fikk et skattekrav på grunn av en mangelfull innberetning av omsetningen fra en tidligere regnskapsfører. Skattekravet er nå gjort opp, sier Sigve Prestnes, pressekontakt og bookingagent for Eggum.

Opplysningene om panten ble hentet ut fra Kartverket mandag. Inkassosjef Tore-André Gram-Knutsen ved Bergen Kemnerkontor vil ikke kommentere om saken er gjort opp.

– Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte om Jan Eggum skylder oss penger. På generelt grunnlag kan det ta noen dager fra panten er gjort opp til opplysningene blir oppdatert, sier han.

Eggum har ikke besvart DNs henvendelser.

Solgte hus i Bergen

Eggum har de siste årene vekslet mellom å bo i hjembyen, i Oslo, og i Skien der han eier et hus sammen med sin nåværende kjæreste, sykepleieren Trine Severinsen (40).

I september fortalte han til Bergens Tidende at han var i ferd med å selge sitt 170 kvadratmeter store hus i Bergen.

– Jeg vil egentlig ikke bo fast sammen med noen. Det er ikke så spennende. Jeg har aldri forstått det med å gifte seg. Men jeg trenger ikke 170 kvadratmeter i Bergen når jeg bare har tid til å være her en dag i uken, sa han til avisen.

Bergensartisten forventet å få 12 millioner kroner for huset i Sandviken, som blant annet hadde et nybygget svømmebasseng. Ifølge en tinglysning fra fredag forrige uke er huset nå solgt for 10,1 millioner kroner.

– Ikke interessert i penger

Eggum fortalte samtidig BT at han heller har kjøpt en ny leilighet på 36 kvadratmeter i Skanselien, som han kan bruke når han er på besøk i Bergen. På spørsmål fra avisen om han blir rik av å kjøpe og selge så mange leiligheter svarte han:

– Jeg går vel med et lite overskudd. Tro meg, jeg er ikke interessert i penger. På det området er jeg veldig ufornuftig.

Jan Eggum har det siste året drevet en omfattende turnévirksomhet. Sammen med Halvdan Sivertsen har han siden årsskiftet hatt over 60 konserter, ifølge Eggums Facebook-side. Fra slutten av november til jul skal han også ha 17 førjulskonserter på Lille Ole Bull i Bergen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.