Et hektisk turnéliv med drøssevis av konserter og eventer gav gode inntekter for rapgruppen Karpe Diem.

Inntektene økte med 172 prosent, fra fire millioner kroner i 2012 til 10,9 millioner kroner i fjor.

De to hovedpersonene, Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, eier 50 prosent hver av selskapet Karpe Diem AS, og begge tok ut en lønn på om lag 1,3 millioner kroner ifjor.

Resultat før skatt havnet på 3,1 millioner kroner, mot 300.000 året før.

Les også: Mindre «glow» i Madcon

Til topps

Gruppens manager og advokat, Morten Andreassen, sier tallene er en takknemmelig konsekvens av at Karpe Diem har etablert seg helt i toppen av norsk musikkbransje.

- Vi har gjort en del endringer i 2013 hvor vi forvalter de fleste rettigheter selv, noe som også har en økonomisk oppside, sier Andreassen.

Karpe Diem er Norges mestselgende hip-hop-artist noensinne, og slo for alvor igjennom med albumet, «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» som ble kåret til «Årets beste norske album 2012».

I fjor spilte gruppen på en rekke store norske festivaler, inkludert Roskildefestivalen i Danmark.

Karpe Diem solgte også ut Oslo Spektrum ifjor, men klarte likevel, ifølge manageren, å gå med tap.

- Vi var kanskje første Norske Hip-Hop artist som fylte Spektrum, men vi var sikkert de første i verden, uansett sjanger, som greide å tape penger på det, sier Andreassen.

Gir tilbake

-På tross av gode tall så er vi enda stoltere av at vi fremdeles investerer det meste i de som liker det vi driver med. Vi ga for eksempel et gratis fullproduksjonsshow på Rockefeller til 1500 ungdom som ikke har råd til å gå på konsert. God økonomi gir oss muligheten til å gi tilbake, og det skal vi fortsette med, sier Andreassen.

Karpe Diem er nå i gang med å jobbe med produksjonen av et nytt album, som forventes utgitt i 2015 eller 2016.

Les også:

Mindre «glow» i Madcon

Rockesjef fikk sparken dn+

Øyafestivalen i pluss (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.