– Han har fått status som en real o.g (original gangster, jour.anm), kjørte rundt i Lambo back in '89. Begynte på bunnen, baby.

Slik lyder starten av raplåten «Begynte på bunnen», som Kjell Inge Røkke har fått i anledning sin 60-årsdag som var den 25. oktober. Bak låten står ingen ringere enn rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen. Det var Kampanje som omtalte saken først.

Rapperne Oral Bee og Mr. Pimp Lotion, Anders Kranmo Smestad og Thomas Huse, fikk oppdraget av Aker BioMarine om å lage en rap til Røkkes 60-årsdag. Smestad synes Røkke er så spennende at han kunne laget et helt album.
Rapperne Oral Bee og Mr. Pimp Lotion, Anders Kranmo Smestad og Thomas Huse, fikk oppdraget av Aker BioMarine om å lage en rap til Røkkes 60-årsdag. Smestad synes Røkke er så spennende at han kunne laget et helt album. (Foto: Fartein Rudjord)

Låten handler om hvordan Røkke har klatret i gradene, fra tråler til sjef for Aker, og et luksusliv.

– Ble slutt på lisseslips, nå ble det dyre dresser, Røkke måtte kle seg for en lang rekke suksesser.

Norges største «boss»

– Han er definitivt en av Norges største bosser gjennom tidene. Han lever på mange måter som en rapper, med flashy biler, flashy klokker. Og vi skjønner at vi må forlange Château Petrus (dyr bordeaux-vin, journ.anm.) backstage nå hvis vi skal kunne måle oss med de store gutta, sier Anders Kranmo Smestad, som står bak rap-navnet Oral Bee.

Ifølge Vinmonopolets nettsider koster en flaske Jean-Pierre Moueix Château Petrus (2005-årgang) 18.200 kroner.

– Røkke har gjort så mye legendarisk at det egentlig er nok stoff til å lage et helt album om ham.

– Kan du si hvor mye dere har fått for å lage låten?

– Nei. Vi er businessmenn som lager låter om businessmenn.

Det er ikke første gang Smestad rapper om Røkke, som også figurerer på en av hans mest kjente låter «penger», da i ikke fullt så hyggelig ordelag. Han forteller at teksten kom raskt til han, men at musikken var litt vanskeligere å lage.

– Vi visste ikke helt hvilken linje vi skulle legge oss på, siden vi skulle lage en låt som 50- og 60-åringer skulle like. Så vi prøvde oss på litt 80-tallsinspirerte balladegreier.

Gaven kom fra Aker

Det var AkerBioMarine som tok initiativet til den utradisjonelle 60-årsgaven, og direktør Matts Eirik Johansen kan bekrefte at gaven ble godt mottatt. Låten ble i dag sluppet på Spotify, og Aker har selv lastet den opp på Youtube.

Slik blir «Røkke-singelen», «Begynte på bunnen», presentert på Spotify.
Slik blir «Røkke-singelen», «Begynte på bunnen», presentert på Spotify. (Foto: Oslo Records)

– I utgangspunktet skulle den bare være til bursdagsfesten, men nå er den ute og da tenkte vi at det bare var å kjøre på. Det er en fantastisk historie Røkke har. Vi mener jo han er definisjonen på en «real o.g.», sier Johansen.

I hip-hop termer er «real o.g.» den høyeste respekten man kan få, og den gis til noen som har jobbet seg oppover fra bunnen til toppen – ikke ulikt sjefen i Aker.

– Vi er beinseriøse med de forretningene vi driver, men her er det høyt under taket, sier Johansen som tror låten har falt i god jord. Hva Røkke vil synes om at låten nå er utgitt vet han ikke så mye om, men han tror at Røkke vil tåle det.

– Vi kan tillate oss å tulle litt med sjefen.

Johansen vil ikke kommentere hva de betalte for gaven. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne radiokanalen sender fortsatt på fm. Eller gjør den det?
Svein Larsen i Radio Metro har både konkurrenter og myndigheter på nakken, men mener bestemt han driver lovlig.
01:09
Publisert: