Jazzfestivalen i Molde er reddet etter store økonomiske problemer. En gruppe sponsorer bidrar med seks millioner kroner.

Festivalsjef Hans-Olav Solli (51) sier at pengene snur en negativ egenkapital til en positiv egenkapital.

– I tillegg får vi også nok penger slik at festivalen har en buffer for 2016, sier Solli.

Smell i 2014

Jazzfestivalen gikk på en betydelig økonomisk smell i 2014. Til tross for samlede inntekter på 29 millioner kroner hvorav 12 millioner er offentlig støtte, ble underskuddet på hele 3,7 millioner kroner. Det ga også festivalen en negativ egenkapital på 2,4 millioner kroner.

Jan Ole Otnæs hadde vært festivalsjef i 12 år da Anders Eriksson overtok ifjor.

Men Erikssons lederperiode ble kort. Han måtte allerede ifjor høst forlate sin stilling.

D`Angelo måtte avlyse

Nåværende festivalsjef Hans-Olav Solli sier at ledelsen hadde håpet å rette opp den dårlige økonomien i sommer.

– Men dessverre gikk det ikke slik. Årets jazzfestival ga et mindre underskudd. Det skyldes blant annet at D`Angelo måtte avlyse sin konsert på Romsdalsmuseet. Konserten med Robert Plant samme sted trakk også for lite publikum, sier Solli.

Solli sier at forhandlingene med sponsorene gikk raskt og greit. De som kommer inn med seks millioner kroner i støtte til jazzfestivalen er Gassror IKS, Møre og Romsdal fylkeskommune, Sparebank 1 SMN, Gjensidige og Istad.

Uten verdensstjerner

I tillegg vil festivalen motta fra staten og det offentlige 12 millioner kroner i 2016.

Festivalsjef Hans-Olav Solli sier neste års festival planlegges uten en verdensstjerne på Romsdalsmuseet.

– Vi kan ta cirka ti tusen tilskuere her. Disse konsertene har vært viktige for festivalens inntekter. Men det er alltid vanskelig å finne noen det passer for i juli. Vi vil derfor droppe konserten på Romsdalsmuseet i 2016. Vår intensjon er å gå «back to basic» for Molde International Jazz Festival, sier Hans-Olav Solli.

 

Her kan du følge DN Etterbørs på Facebook(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.