Neste år feirer strandfesten Palmesus i Kristiansand tiårsjubileum. Festivalen har vært en økonomisk suksess og har en anslått omsetning i år på 70 millioner kroner. Dersom driftsmarginen blir like god som i fjor, bør det stå igjen fem-seks millioner kroner igjen før skatt.

Men når neste års for lengst utsolgte festival starter med 35.000 gjester 6. juli, blir det uten gründeren Heine Strømme (40). Tirsdag sendte Palmesus pressemelding om at Strømme og medgründer Leif Fosselie (37) har skilt lag.

Mens Fosselie beholder 50 prosent av aksjene og forblir daglig leder og festivalsjef, har Strømme solgt sine 50 prosent til selskapet Lund Gruppen Arrangement. Salgssummen er hemmelig, men dersom Palmesus leverer et overskudd før skatt på fem-seks millioner også i år og forsiktig prises til ti ganger overskuddet, har trolig Strømme fått med seg rundt 30 millioner kroner.

Tivoli og kongepark

Til Fædrelandsvennen sier Heine Strømme at han og Fosselie var uenige om veien videre for festivalen. Og når han blir spurt om de to skilles som gode venner, svarer han at «vi skilles i alle fall på like termer, noe mer vil jeg ikke si».

Den nye eieren, Lund Gruppen Arrangement, er et datterselskap av Lund Gruppen Holding som eies av Bjørn Jæger Lund (73) med sønnen Magnus (40) som daglig leder. Gruppen driver Kongeparken i Norge, Skånes Djurpark i Sverige, eier Lunds Tivoli og er involvert i en rekke folkefester og festivaler i Norge.

Magnus Lund blir nå bookingsjef for Palmesus og skriver i pressemeldingen at «Palmesus skal fortsatt levere helt unike festivalopplevelser av internasjonalt format. Strandfesten har vært en stor suksess, og vi har stor tro på fortsatt vekst». (Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide: En lydplanke gir tv-en din skarpe skudd
Jo flatere tv-en blir, jo dårligere blir lyden også. Gråbein gir deg den enkleste løsningen på dette.
00:48 Min
Publisert: