Fjoråret ble kanskje ikke et nytt rekordår for Kurt Nilsen, men bergenseren med den silkemyke sangstrupen har likevel grunn til å smile. Selskapet Lord Records, som eies av Nilsen, fortsetter å gi elleville driftsmarginer.

Mens 2017 ga en omsetning på 12,8 millioner kroner, og et overskudd på 10,6 millioner kroner, sank inntektene ned til 10,3 millioner kroner i 2018. Driftsresultatet landet på 8,3 millioner kroner.

Det gir en driftsmargin på hele 82,2 prosent.

«Sunn og god økonomi»

– Kurt Nilsen er en av Norges mest populære artister og fanger publikum på en unik måte. I kraft av det blir det en sunn og god økonomi, sier manageren Jan Fredrik Karlsen.

Kurt Nilsen slo gjennom som 24-åring i 2003 da han gikk fra å være rørlegger til å vinne den første utgaven av talentkonkurransen «Idol». Siden den gang er han blitt en av Norges mest ettertraktede artister, og har gjort stor suksess sammen med gitarkameratene Espen Lind, Alejandro Fuentes, og Askil Holm.

I fjor hadde Nilsen sitt niende år med julekonserter på rad – etter at han slapp julealbumet «Have Yourself A Merry Little Christmas» i 2010. Ifølge Karlsen forteller at juleturneen er Nilsens viktigste inntektskilde.

– 2018 var et rolig år for Kurt Nilsen. Det var julekonsertene hans som sto for mesteparten av inntektene, sier han.

Spektrum utsolgt to ganger

Siden 2013 har selskapet til Nilsen hatt et driftsresultat på 34,6 millioner kroner. I april startet Nilsen sin sommerturné med Lind, Fuentes og Holm – ti år etter deres forrige. De åpnet med to utsolgte konserter i Oslo Spektrum, og fortsetter med 27 oppdrag denne sommeren.

– Ti år har gått, men det er fortsatt stor interesse. Det er ikke hverdagskost å fylle to Oslo Spektrum. Det vil jeg si er en god start på sommeren, sier Karlsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.