Onsdag morgen blir skattelistene for 2017 offentlige. Tall DN har innhentet fra kredittvurderingsselskapet Dun & Bradstreet viser at fjoråret ble et godt år for artistene Kygo og Alan Walker:

  • Kyrre Gørvell-Dahll (27), kjent som Kygo, tjente 5,5 millioner og hadde en formue på 52,4 millioner. Samme år hadde selskapene han styrer samlede inntekter på 127,3 millioner kroner, med et resultat før skatt på 62,4 millioner kroner.
  • Alan Walker (21) tjente 12 millioner og hadde en formue på 9,7 millioner i fjor. Selskapene omsatte for 50 millioner kroner i fjor, med et resultat før skatt på 14,5 millioner kroner.

For Kygo vil de nye ligningstallene si mer enn en dobling av ligningsformuen på 23 millioner kroner som han stod oppført med i 2016. Han går riktignok noe ned i inntekt, fra 8,1 millioner kroner i 2016.

Alan Walker gjør et solid hopp på skattelistene fra 2,3 millioner kroner i inntekt og 2,8 millioner i formue i 2016.

Strømmer til millioner

Begge har de siste årene bygd seg opp til å bli to av Norges mest strømmede artister med elektronisk popmusikk. Inntektene kommer fra en blanding av konserter og musikkstrømming på tjenester som Spotify, Apple Music og Tidal.

Ifølge Spotifys egne tall har Gørvell-Dahll og Walker henholdsvis 24,6 millioner og 18,8 millioner månedlige lyttere.

Kygos stefar, Jan Magnus Bjordal, ønsker ikke å kommentere tallene. Walkers manager, Gunnar Greve Pettersen, har ikke besvart DNs henvendelser.

Casher ut – flytter inn i dyre hus

Det er ikke mange år siden både Kygo og Alan Walker laget musikk fra sine respektive gutterom hjemme i Bergen. Nå har begge betraktelig mer boltreplass.

Kyrre Gørvell-Dahll satte prisrekord i Bergen forrige måned da han kjøpte denne boligen.
Kyrre Gørvell-Dahll satte prisrekord i Bergen forrige måned da han kjøpte denne boligen. (Foto: Willy Haraldsen)

I forrige måned ble det kjent at Kygo satte prisrekord for bolig i Bergen. 27-åringen punget ut 41 millioner kroner for et hus på tusen kvadratmeter med en tomt på 15,5 mål. Boligen ved Nordåsvannet i Bergen ligger bare 300 meter unna artistens barndomshjem.

– Det er ikke mange sentrale eiendommer til salgs i så flotte omgivelser. Det at jeg har mange barndomsminner fra nettopp dette området bidro til at valget var relativt enkelt, sa Kygo i en pressemelding.

Walker har ikke gravd like dypt i lommeboken for å sikre seg bolig. Han betalte likevel 9,5 millioner kroner for en funkisvilla på 248 kvadratmeter i Bergen i fjor. I tillegg kjøpte han en familiehytte til nesten 3,5 millioner kroner i Fusa kommune i Hordaland. I garasjen har han en eksklusiv Audi R8 Spyder, som koster over 2,4 millioner kroner i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

KYGO: Suksess fra gutterommet
For et år siden hadde Kyrre Gørvell-Dahl (23) aldri stått på en scene. Nå topper «Kygo» hitlister, turnerer verden rundt og blir omtalt som den elektroniske dansemusikkens nye stjerne.
04:49
Publisert: