Gørvell-Dahll har de siste årene utviklet sine forretninger fra kun artist- og konsertvirksomhet til også å innebære satsing på klær og hodetelefoner.

Nylig kjøpte bergenseren hjembyens dyreste villa, for hele 41 millioner kroner.

Årsaken var ifølge Kygo at han ønsker å kunne være mer hjemme i Bergen, og få artister til studioet han skal anlegge i det nye huset.

Torsdag skriver det amerikanske underholdningsnettstedet Variety at Kygo, sammen med manageren Myles Shear, starter plateselskapet Palm Tree Records. De to har skrevet under på en strategisk avtale med Kygos plateselskap Sony, og skal samarbeide med plategiganten om å finne og utvikle nye artister innen elektronikasjangeren.

– Kan bygge et imperium sammen

– Jeg har alltid vært veldig glad i å arbeide med talentfulle, ukjente artister i mine egne utgivelser. Det har vært en flott prosess å se disse artistene utvikle seg, og nå blir det mulig for meg å hjelpe prosjekter jeg elsker gjennom å tilby plateselskap- og managementtjenester sammen med et utrolig team, sier Kygo til Variety.

Gørvell-Dahll har samarbeidet med manageren Shear siden 2013.

– Kyrre og jeg kan bygge et imperium sammen og dette er et «open for business»-skilt, sier Shear i en kommentar til Variety.

Kygos norske talsmann, Jan Magnus Bjordal, ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Millionvekst på rekordtid

Bergenseren har hatt en eventyrlig vekst siden han fikk sine første hits i 2014.

De siste to årene har selskaper knyttet til Kygo-konsernet omsatt for 260 millioner kroner, med et samlet resultat før skatt på 123 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norsk Hydro i dyp krise som kan utradere et helt Storebrand fra markedsverdien.
aldri, aldri invester i land med grønt i flagget
01:10
Publisert: