Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, økte formuen fra 52 til 83 millioner kroner i fjor. Inntektene endte på 18 millioner kroner i 2018 mot 5,5 millioner året før, viser tall DN har hentet inn.

Formuesøkning på 31 millioner kroner gjør at Gørvell-Dahll er stadig nærmere en tresifret formue i millionklassen – og bidro også til at han måtte betale i underkant av tre ganger så mye i skatt.

Fra 2017 til 2018 gikk han fra å skatte 2,4 millioner til 6,7 millioner kroner.

Suksessen har imidlertid ikke kommet lett til Gørvell-Dahll. I fjor spilte han 87 konserter i 31 land. Det ga ham et overskudd på 90 millioner kroner før skatt, og samlet sett omsatte alle Kygo-selskapene for 244 millioner kroner.

Det er turneer som er desidert mest lukrativt for artisten. 181 av 244 millioner inntjent i 2018 kom fra konsertene hans, ifølge Kygo-leiren selv.

– Det er veldig gode tall. Vi hadde aldri trodd at det skulle gå slik, så vi er veldig godt fornøyd, kommenterte stefar og styreleder i Kygo-konsernet, Jan Bjordal til DN om resultatet i sommer.

Ifølge stefaren har ikke Gørvell-Dahl en «ekstravagant livsstil», noe som gir ham frihet til selv å velge hvor mye han vil turnere.

Det er likevel ikke helt fremmed for bergenseren å bruke penger – i starten av året skapte han overskrifter da han kjøpte Bergens dyreste bolig – til en prislapp på 41 millioner kroner. Villaen ligger ned Nordåsvannet, 300 meter fra Kygos barndomshjem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.