Harket (58) slår med det Kyrre Gørvell-Dahll (26), bedre kjent som Kygo, med nesten fem millioner kroner, viser skatteligningen for 2016.

26-åringen fra Fana i Bergen har imidlertid over ti millioner kroner mer i formue enn sin 32 år eldre artistkollega. Ikke så verst, med tanke på at Gørvell-Dahll musikkdebuterte med debutsingelen «Firestone» i 2014, 30 år etter at Harket og Aha ba verden «Take on Me» tilbake i 1985.

Lukrativt Aha-år

Bandkollega Magne Furuholmen i Aha tjente på sin side i overkant av 6,9 millioner kroner i fjor. Tredjemann i Aha, Pål Waktaar Savoy, hadde ifølge ligningen 0 i inntekt i fjor, men til gjengjeld over 11,5 millioner kroner i formue.

Aha brukte mesteparten av fjoråret på turnévirksomhet, etter at de slapp albumet «Cast in steel» i 2015. Bandmedlemenne har med andre tjent gode penger på comebacket, etter at de først annonserte at bandet ville bli oppløst etter en verdensomspennende turnérunde i 2010.

Nilsen nok en gang «amazing»

Toppliste-gjenganger Kurt Nilsen var også «inni en god periode» i fjor, og dro inn nærmere 5,6 millioner kroner i løpet av 2016.

Nilsen ga mot slutten av året ut singelen «Going All In», den første fra platen «Amazing», som ble gitt ut i år.

Nilsen brukte mye av året på turneer, deriblant sine tradisjonelle spillejobber i Oslo Spektrum rundt juletider.

Økonomiske solskinnsdager

En annen folkefavoritt, tidligere rockeprest Bjørn Eidsvåg, var i store deler av fjoråret å se på en annen scene enn den man er vant til. På Det Norske Teatret holdt Eidsvåg flere utsolgte oppsetninger av sin selvskrevne forestilling «Etterlyst: Jesus».

Det har bidratt til økonomiske solskinnsdager og personlig inntekt for Eidsvåg på 4,9 millioner kroner.

DN skrev i august at Eidsvåg i fjor satt omsetningsrekord med sitt heleide selskap Relis as, som inntektsfører alle artistens øvrige aktiviteter utover konsertdrift, med 5,5 millioner kroner.

Det medførte imidlertid til at konsertselskapet hans Quint as i fjor meldte om sin laveste omsetning siden 2000.(Vilkår)

D2 FYLLER TI ÅR
Dette mener et poltikere, artister, kunstnere og trendsettere om decenniet som har gått.
03:14
Publisert: