Icon Group, konsernet som kontrollerer de ulike Madcon-satsningene, leverte ifjor et overskudd på tre millioner kroner, viser det nylig innleverte regnskapet.

Aksjeselskapene Madcon, Madcon Live, Icon Recordings, Icon Shared Services og Soundcheck er alle eid gjennom Icon Group, som kontrolleres av selskapene til rapperne Tshawe Shoore Baqwa og Yosef Wolde-Mariam med en tredjedel hver. Den siste tredjeparten eies av selskapet til Madcon-manager Peter Peters og bloggeren Camilla Pihl.

Til sammen fikk de fem datterselskapene et årsresultat på vel 1,6 millioner kroner. Styremedlem Martin Aske Jacobsen opplyser at selskapene som inngår i Icon Group fikk en samlet omsetning på 11,5 millioner kroner ifjor. Konsertsatsningen Madcon Live fikk høyest omsetning med vel 8,3 millioner, mens musikkformidlingsselskapet Madcon omsatte for 2,6 millioner.

«Selskapets styre er fornøyd med utviklingen av selskapet, og med årets regnskapsmessige resultat», heter det i styreinnberetningen til Icon Group.

De tre eierne tok ikke ut penger fra Icon Group i 2013, men tok ifjor ut tre millioner kroner i utbytte.

Madcon ble etablert av Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Shoore Baqwa fra Oslo i 1992, og fikk en topphit i Norge og flere andre land med sin coverversjon av '60-tallshiten «Beggin» i 2008. To år senere lanserte duoen suksessen «Glow» i pausen under finalen i European Song Contest i Oslo, og Madcon har oppnådd millioner av visninger på videoene sine på Youtube. I februar slapp rapperne hiten «Don’t worry» sammen med amerikanske Ray Dalton. Låten selger godt i flere europeiske land, og er streamet og vist på Youtube over 125 millioner ganger.

- Luksusproblemet vi har opplevd er at «Don’t worry» har vært og er en ekstremt seiglivet hit. Den kjører fortsatt tungt i mange europeiske territorier. Ergo, vi har måttet vente på at den skal roe seg ned før vi slipper ny singel. Ny musikk kommer i oktober, skriver manager Peter Peters i en epost.

Icon Group

Årsresultat(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.