Artistduoen Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam leverer svakere tall for 2017 enn året før. Aksjeselskapet Madcon fikk et resultat før skatt på 1,4 millioner – nesten en halvering fra resultatet i 2016.

I tillegg til Madcon as eier rapduoen aksjeselskapene Madcon Live og Icon Recordings sammen med sin manager Peter Peters. Sistnevnte selskap har ikke levert regnskap for 2017. Totalt omsetter aksjeselskapene Madcon og Madcon Live for 8,2 millioner kroner.

Satser utenfor musikken

Manager Peters forklarer at 2017 bar preg av satsinger på siden av musikken.

– Det handler særlig om vår satsing på cubansk rom, skriver Peters i en epost, samtidig som han opplyser at det er for tidlig å si mer om andre satsingsområder de er i gang med.

– Madcon har brukt mye tid og krefter i Tyskland og Cuba i den forbindelse, som i det korte bildet medfører lavere omsetning, men som vi satser på vil gi langsiktige gevinster, skriver Peters i en epost.

Peters, Baqwa og Wolde-Mariam eier gjennom sitt selskap Icon Group as 20,25 prosent av The Island Rum Company, som lanserte rommen «Black Tears» i 2016. Nettstedet Kampanje skrev tidligere om at Madcon er blitt kritisert for å ha vist frem alkoholflaskene i en musikkvideo.

Tv og nyutgivelser

De siste årene har de to rapperne bak Madcon også vært mye å se på norske tv-skjermer. Tshawe Baqwa har vært programleder og dommer for en rekke tv-programmer, og er snart å se som dommer i «Idol». Yosef Wolde-Mariam har blant annet vært mentor i talentprogrammet «The Voice».

– Tv-biten tar selvfølgelig opp en del prima datoer for konserter, men det er uansett noe vi ser på som langsiktig relasjonsbygging med publikum. Bare moro, skriver Peter Peters.

Madcon as, som blant annet består av inntekter fra eldre utgivelser og radioavspillinger, hadde i 2017 et driftsresultatet på 1,5 millioner kroner. Driftsresultatet til Madcon Live, som står for konsertvirksomhet, endte på -0,2 millioner.

Ifølge Peters reflekterer det svake resultatet et år med mye jobbing i studio fremfor utgivelser eller konserter.

– Madcon kommer med ny musikk veldig snart, og vi tror på et hyggelig 2019, skriver han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.