Glem The Beatles. Glem Justin Bieber. Her hjemme er det popduoen Marcus & Martinus som får småjentene til å dåne. Tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors i Nordland sang seg rett inn på VG-lista etter at de i 2012, bare ti år gamle, vant Melodi Grand Prix Junior med låten «To dråper vann».

Siden har de sunget og danset seg vei inn mang en pikes hjerte med hitlåter som «Elektrisk», «Girls» og «Heartbeat». Med berømmelsen følger haugevis med penger.

De to superstjernene, nå 17 år gamle, omsatte for 60 millioner kroner i fjor.

Rekordomsetning på klær

Det ferske regnskapet for Marcus og Martinus sitt holdingselskap M&M Artister as viser at guttene tjente 22 millioner kroner i fjor.

– 2018-økonomien er et resultat av at Marcus og Martinus fortsetter det solide arbeidet på vei mot å bli store internasjonale popstjerner, skriver pr-ansvarlig for Marcus & Martinus, Marte Schei i Anti Brandpeople, i en epost til DN.

Tvillingene har delt forretningsuniverset sitt opp i tre deler:

  • Konsertvirksomhet
  • Inntekter fra musikkrettigheter og streaming
  • Salg av alt fra klær til armbånd og mobildeksel, såkalt merchandise.

De to tvillingene har gjort en solid merkevare ut av navnet sitt. Gjennom nettbutikken Mmstore selger popduoen fra Nordland klær, hjerteputer, lipgloss, sengetøy, i tillegg til sekk, pennal og alt annet du trener til skolestart – alt selvfølgelig med MM-logo.

I fjor nådde merchandise-virksomheten en rekordomsetning på over 30 millioner kroner og et resultat før skatt på elleve millioner kroner.

Marte Schei sier merkevaren skaper enormt engasjement.

– Den voksende og lojale fanbasen gjør at artistene har etablert seg som en interessant kommersiell aktør. I 2018 har de inngått globale samarbeid med store internasjonale merkevarer som EA Sports og H&M, sier hun.

I året som kommer skal det trolig satses enda hardere på salg av Marcus & Martinus-tøy da selskapet i vår ansatte en daglig leder. Frem til nå har daglig leder vært innleid uten lønn.

Kjøpte leilighet i Oslo

På musikken, samt utstrakt turnévirksomhet både i Norge og utlandet, omsatte tenåringene for 30 millioner kroner og satt igjen med elleve millioner kroner før skatt. I fjor var popduoen på sin første Europa-turné med 28 show i 14 land.

– Kultureksport er kostnadskrevende og det gjøres store investeringer i produksjonene. Det sterke 2018-resultatet er derfor et viktig resultat for den videre satsingen, sier Schei.

I fjor førte tvillingene overskuddet fra konserter og merchandise over i holdingselskapet M&M Artister, men har ikke tatt ut utbytte til seg selv. De har imidlertid satt store summer av til egen sparing.

Ifølge det ferske regnskapet har selskapet satt ti millioner kroner i aksjefond og rentefond i DNB. Det ga ifølge regnskapet en renteinntekt på 106.000 kroner i 2018.

Ettersom Marcus og Martinus er under myndighetsalder, er det faren Kjell-Erik Gunnarsen (48) som står som styreleder og eier av alle selskapene til de to sønnene. DN har tidligere skrevet at tvillingene vil komme inn på eiersiden av selskapene i 2020 – året de fyller 18 år.

I fjor kjøpte brødrene en bolig på St. Hanshaugen i Oslo for 4,75 millioner kroner gjennom holdingselskapet M&M Artister.

– Det betyr ikke at artistene selv skal flytte. De blir boende på Trofors med familien, sier Schei.

Ny ep

Ifølge Spotify har Marcus & Martinus 895.326 månedlige lyttere. Fortsatt er det singelen «Elektrisk», som ble gitt ut 2015, som er deres mest populære låt med nærmere 68 millioner avspillinger i strømmetjenesten.

I år har sangstjernene gitt ut en ep med fem låter som har fått navnet «Soon». Der er blant annet singelen «Pocket Dial» som på knappe to måneder har to millioner avspillinger på Spotify.

Og det vil komme enda mer musikk, ifølge Schei.

– Den økonomiske plattformen de siste årenes arbeid har resultert i gir artistene nå ro i arbeidet med den krevende overgangen fra norske barneartister til internasjonale popstjerner. 2019 vil derfor bli et år der studioarbeid vil være i fokus, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.