Mens andre norske artister har hovedinntektene fra strømming og konserter, har tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen også slått seg stort opp på merchandiseeffekter.

I 2017 solgte popduoen alt fra klær til hjerteputer med M&M-logo- og bilder for til sammen 29,5 millioner kroner, med et resultat før skatt på 9,9 millioner kroner. Det er en økning på nesten ti millioner kroner sammenlignet med året før.

– Merchandise er en viktig del av det totale M&M-universet. Resultatet betyr at merkevarenavnet Marcus & Martinus er sterkt og at unge mennesker i hele Europa ønsker å bære brandet som en del av sin identitet, skriver pr-ansvarlig for Marcus og Martinus, Marte Schei i en epost til DN.

Schei, som er partner i Anti Brandpeople, sitter også i styret til M&M Merchandise.

Spiller inn millioner

Konsert- og artistvirksomheten, som er lagt under selskapet M&M Artister og MM Concerts, gjør det heller ikke noe dårligere med en samlet omsetning på 32,7 millioner kroner, og et resultat før skatt på 15,4 millioner kroner.

T-skjorter, plakater, sengetøy, hjerteputer og lipgloss. Selskapet som forvalter fanprodukter med Marcus og Martinus-logoer og bilder omsatte for nesten 30 millioner kroner i 2017.
T-skjorter, plakater, sengetøy, hjerteputer og lipgloss. Selskapet som forvalter fanprodukter med Marcus og Martinus-logoer og bilder omsatte for nesten 30 millioner kroner i 2017. (Foto: Faksimile/Mmstore.no)

Schei mener profesjonalisering av driften, er noe av bakgrunnen til rekordresultatene.

– Det er gjort organisatoriske grep for å dyrke spesialiserte fagmiljøer rundt de ulike virksomhetsdisiplinene. Noe som er naturlig når selskapene har nådd den størrelsen de har per i dag, skriver hun.

Økonomisk dro Marcus og Martinus-selskapene inn hele 62,3 millioner kroner i fjor – opp fra 35,4 millioner kroner i 2016. Fjorårets overskudd ble på rekordstore 25,4 millioner kroner.

Ingen topp-ti-plassering

Ifølge Spotify har duoen 854.474 månedlige lyttere. Fortsatt er det singelen «Elektrisk», som ble gitt ut 2015, som er deres mest populære låt med nærmere 59 millioner avspillinger i strømmetjenesten.

Ingen av låtene de to gullstrupene ga ut i fjor nådde topp-ti-plassering på VG-lista. Nærmest var «Like It Like It» med en 16. plass.

Det er ikke bare i Norge de to poptvillingene har musikksuksess. Tidligere har Marcus og Martinus solgt ut arenaer i Sverige på 14 minutter, men i september i fjor spilte de foran 70.000 mennesker på festivalen Positive Energy Day i Aten i Hellas, ifølge VG.

Utenlandssuksess

I tillegg til konserter i Bergen, Trondheim og Kristiansand i sommer, har popduoen også planlagt to konserter i Spania i slutten av september.

– M&M er godt i gang med Europa-satsingen og kan allerede i år se tilbake på en utsolgt Europa-turne med 28 show i 14 land. Vi fortsetter å jobbe strategisk. Marcus & Martinus er en artist med klare ambisjoner om være en viktig aktør i musikkbransjen i fremtiden, skriver Schei.

Ettersom Marcus og Martinus er under myndighetsalder, er det faren Kjell-Erik Gunnarsen (47) som står som styreleder og eier av alle selskapene til de to sønnene. Ifølge Schei vil tvillingene komme inn på eiersiden av selskapene i 2020 – året de fyller 18 år.

I 2017 ble det utbetalt 1,75 millioner i utbytte fra selskapet M&M Artister. Samlet hadde de tre M&M-selskapene en egenkapital på 29,7 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.(Vilkår)

Får superkrefter med Ismannens pusteteknikk
Slik forbereder Wim «The Iceman» Hof seg på kulde
01:56
Publisert: