Den norskutviklede strømmetjenesten Tidal, som er majoritetseid av rapperen Shawn Carter (48), kjent som Jay Z, tapte 28 millioner kroner i Europa i fjor, ifølge selskapets nylig fremlagte regnskap.

Egenkapitalen til selskapet var også tapt ved utgangen av 2017, men Jay Z har langt ifra gitt opp strømmedrømmen. Både han og de andre eierne sprøyter inn ny kapital i selskapet.

Dokumentar: Strømmekuppet

Les dokumentaren om Tidals manipulering av Beyoncé og Kanye Wests lyttertall her.

Les saken

– Styret er av den oppfatning at Tidal Music as likviditetssituasjon på balansedagen, forutsatt at de nåværende strategiplanene blir implementert og at de tilhørende kapitalkravene blir oppfylt, vil ha den nødvendige finansieringen for den kommende 12-måneders perioden, skriver styret i regnskapet.

– Styret noterer seg at det etter balansedagen er sikret betydelig tilleggsfinansiering fra eierne av Tidal Music as, står det videre.

Reduserer gjelden

Tidal i Europa hadde inntekter på 779 millioner kroner i fjor, en liten oppgang fra året før. Det gjorde at Tidal gikk i pluss på driften. Selskapet hadde 15 millioner i valutagevinster, men ble tynget av andre finanskostnader som dro bunnlinjen i minus.

Egenkapitalen har falt til minus 164 millioner kroner, mens gjelden også har falt fra 846 millioner kroner til 424 millioner kroner.

Venter økte inntekter

Tidal selv er veldig positive til årene fremover.

– Selskapet har vært i en oppstarts- og investeringsfase hvor betydelige midler er blitt brukt på å bygge opp organisasjonen og utvikle produkter. Vekst i eget salg direkte til konsumenter, og salg via partnere gjør at selskapet har gode utsikter til økning i inntektene, skriver styret.

Tidals egen prognose for det neste året indikerer et behov for ny driftskapital. Styret gjentar at det frem mot generalforsamlingen i 2019 vil bli tilført kapital fra andre selskaper i Aspiro-gruppen som er eid av Jay-Zs Project Panther Bidco.

– For øvrig er selskapets styre av den oppfatning at forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og regnskapet for 2017 er satt opp under denne forutsetningen. Selskapets egenkapital er tapt, skriver styret.

– Utviklingen i markedet og tilgangen på ny kunder tilsier en økning av selskapets omsetning. Selskapet forventer seg en fortsatt økning, heter det videre.

Taper også i Norge

Også regnskapet for den norske virksomheten er kommet natt til tirsdag. I Norge tapte Tidal 10,5 millioner kroner før skatt, etter en omsetningen på 26 millioner kroner, og vesentlig høyere kostnader.

Også her er egenkapitalen tapt.

Hverken regnskapet for den europeiske eller norske virksomheten ble avlagt innen lovens frist, ifølge revisorene i de to selskapene.

Halv milliard i minus siden oppkjøpet

Tidal ble i 2015 kjøpt opp av Jay-Z, som senere har latt andre artister komme inn på eiersiden. Den europeiske virksomheten står kun for en brøkdel av omsetningen til strømmetjenesten. Morselskapet Project Panther Bidco, som også favner om den amerikanske virksomheten, tapte for to år siden 368 millioner kroner før skatt.

Jay Z og de andre eierne har dermed tapt godt over en halv milliard kroner til sammen siden de kjøpte den norske strømmetjenesten fra mediekonsernet Schibsted og en rekke andre minoritetseiere i 2015.

– Tidal ønsker å presisere i nettartikkelen at Jay Z og de andre eierne ikke har «tapt godt over en halv milliard kroner», men heller investert dette, skriver Daniel Barhom i Geelmuyden Kiese, som representerer Tidal i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Olav Thon (95): – Nå har jeg vært snill gutt veldig lenge
00:26
Publisert: