Statsråden slår et slag for norsk musikkbransje i kronikken «Lyden av livet og livet i lyden» i DN. BI og Menons rapport om norsk musikkbransje viser at nordmenn konsumerer mindre norsk musikk enn før. Det svekker næringsgrunnlaget i bransjen. Det er positivt at Skei Grande anerkjenner denne utfordringen.

Norsk musikkbransje domineres økonomisk av tre multinasjonale plateselskap, mens de 162 selskapene som er medlemmer i FONO representerer mangfoldet i alle musikksjangere. For disse er dagens strømmeøkonomi svært utfordrende.

Den nye kulturmeldingen gir prioriteringer for norsk kulturpolitikk. Vi liker satsingen på gründere og selvstendige næringsdrivende, og videreutviklingen av bransje og støtteapparat for å nå et større publikum. Likevel er det behov for å konkretisere retningen når meldingen skal følges opp. Dette vil vi gjerne bidra til.

Norge bør se til Canada. Ontario Music Fund (OMF) er et program for å løse investeringsgapene i sentrale faser i musikkens produksjons- og forbrukssyklus. Fondet styrker produksjonsmiljøene for innspilt musikk. Uavhengig av hvilken plattform som brukes for å fremføre musikken er selve innspillingen helt nødvendig for bruken. Å styrke slike miljø er derfor en forutsetning for all næringsmessig bruk av musikk. Fondet er offentlig, men krever også betydelig privat finansiering. Det er anslått at fondet har bidratt til å skape over 1800 heltidsarbeidsplasser og betydelig økt eksportinntekt for Ontarios musikkindustri. Det er imponerende – noe tilsvarende kan skje i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne fisken må du dna-teste for å finne ut om er «ekte»
02:04
Publisert: