Selskapet Highasakite DA kan vise til salgsinntekter pålydende 10,4 millioner kroner for fjoråret. Med utgifter i samme klasse sitter bandet igjen med et resultat på -0,5 millioner.

– Vi kommenterer ikke selskapets interne økonomi, men vi kan på et generelt grunnlag opplyse om at tallene som går via Highasakite DA, så godt som utelukkende dreier seg om inntekter og utgifter tilknyttet livevirksomhet, skriver manager Glenn Larsen i en epost.

Han opplyser at inntektene er honorar for spillejobb, mens utgiftene er knyttet til konserter, konsertproduksjon, hyre til crew og lønn til musikere.

Highasakite figurerte på en rekke festivaler i løpet av forsommeren, blant andre Over Oslo, Stavernfestivalen og Jugendfest. Disse opptredenene var blant de siste før bandet splittet opp, og vokalist Ingrid Helene Håvik og trommeslager Trond Bersu fortsatte som duo under samme navn.

Det opplyses i regnskapet at selskapet er under avvikling og etter planen skal slettes i løpet av 2018.

I regnskapet til selskapet står hver av de fem tidligere medlemmene av Highasakite oppført med lik eierandel.

Etter en navnestrid, først omtalt av VG, der vokalist Ingrid Helene Håvik registrerte Highasakite som varemerke hos Patentstyret, står imidlertid Håvik og trommeslager Trond Bersu igjen som bandets to medlemmer. Kristoffer Lo, Marte Eberson og Øystein Skar er ikke lenger med i bandet etter konflikten, som endte med at de tre fikk medhold i at Håvik ikke hadde enerett på varemerket.

– Highasakite har vært arbeidsplassen vår i ganske mange år. Å miste arbeidsplassen og føle at ingen tar vare på rettighetene dine – det er jo ikke så gøy, og ikke så enkelt, sa Eberson til VG i august.

Patentstyret la blant annet bandmedlemmenes delte ansvar og økonomiske investeringer til grunn for avgjørelsen, og overførte rettighetene til varemerket Highasakite til Highasakite DA. Avgjørelsen er ikke rettskraftig.

I november 2017 ble det registrert et aksjeselskap med navnet Highasakite, der Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu står oppført som eiere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Olav Thon (95) forundrer seg stadig over oppmerksomheten han får ute på gaten.
Eiendomsinvestoren puttet luen i lommen for ikke å bli gjenkjent – men har aldri blitt stoppet så mange ganger som da.
02:03
Publisert: