Jay Z skal sammen med sin Roc Nation-kollega Jay Brown, planlegge å starte et såkalt venturekapitalfond, som trolig skal investere i teknologibedrifter.

Det melder den anerkjente tech-journalisten Dan Primack via nettavisen Axios.

Venturefond er kapitalfond som investerer i selskaper i en tidlig fase, eller før selskapet har begynt storstilt kommersialisering.

Jay Z, eller Shawn Carter, som han egentlig heter, er i forretningsverdenen kanskje mest kjent for å ha startet underholdningsselskapet Roc Nation, noe som har gjort han til en av musikkbransjens rikeste artister. De siste årene har Jay Z blant annet kjøpt opp strømmetjenesten Tidal, samt investert i flere teknologiselskaper.

Opplysningene er ikke bekreftet offisielt, men Axios skal ha fått bekreftet opplysningene fra flere kilder med kjennskap til saken.

Turbulent Tidal-start

Jay Z kjøpte opp den norskutviklede strømmetjenesten Tidal våren 2015, men de siste to årene i selskapet har vært turbulente.

DN skrev tidligere i år hvordan strømmetjenesten har blåst opp abonnementstallene sine og havnet i rettstvister mot en rekke tidligere ansatte og forretningspartnere.

Til tross for dette, sikret Tidal seg en investering verdt 200 millioner dollar fra telekomselskapet Sprint i slutten av januar.

Les DNs dokumentar om Jay Z og Tidal (DN+).

Teknologi

Techcrunch lister i en artikkel opp flere av Jay Z' investeringer i teknologiselskaper, og viser til at rapperen investerte i transportplattformen Uber da selskapet hadde en verdi på 300 millioner dollar. Uber verdsettes nå til 62,5 milliarder dollar.

Ikke alt har imidlertid gått like bra: Jay Z-selskapet Roc Nation investerte i privatflyutleieren BlackJet, som gikk konkurs i 2012. Troen på privatflyoppstarter forsvant imidlertid ikke, og Roc Nation har derfor investert i JetSmarter, som ifølge Techcrunch er en slags «Uber for privatfly».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.