– Vi skilles som venner, sa Amanuel Kidane (29) da han sluttet som manager for Nico & Vinz i 2016.

Virkeligheten viste seg å være litt mer komplisert.

Nå forteller Kidane at de tre ikke snakker sammen lenger, at bruddet ble advokatmat og at han følte seg «kjørt» av popduoen, hvis navn er Nicolay Sereba (28) og Vincent Dery (28)

Historien kommer frem i podkasten Wolfgang Wee Uncut.

– Dere har ikke noen kontakt nå, spør programleder Wolfgang Wee.

– Nei, vi snakker ikke sammen, svarer Kidane.

– Tror du dere kommer til å gjøre det en gang i fremtiden, fortsetter programlederen.

– Det er et godt spørsmål. Du vet måten ting ble håndtert på, måten ting ble avsluttet på, det var ikke i beste ånd.

– Måtte du gjennom advokater og sånn?

– Ja, jeg måtte rettssaksveien for å få pengene jeg hadde krav på. [ …] Jeg tror jeg føler meg litt sånn kjørt på en måte. At de gjorde ting feil, at de ikke gjorde ting på en bra måte. Det er nok mer det.

Amanuel Kidane var manageren til Nico & Vinz. Nå jobber han som fotballagent.
Amanuel Kidane var manageren til Nico & Vinz. Nå jobber han som fotballagent. (Foto: Klaudia Lech)

DN forsøkte å komme i kontakt med Kidane tirsdag ettermiddag. Hans advokat, Stine Helén Pettersen i Bing Hodneland, svarer følgende på vegne av klienten.

– Konflikten Kidane refererte til er blitt løst og dette skjedde utenfor rettsapparatet. Ut over dette har Kidane ingen kommentarer, skriver hun.

DN har siden tirsdag forsøkt å komme i kontakt med Nico & Vinz gjennom deres nåværende manager, John Reilly. Han har ikke besvart henvendelsene.

«Bruddet mitt med gutta var tøft»

Nico & Vinz slo igjennom internasjonalt med superhiten «Am I Wrong» i 2014. Duoen har ikke klart å matche suksessen på senere singler.

I vår ble det klart at det hadde vært strid mellom Kidane og duoen om kontrakten dem imellom, ifølge VG.

I artistenes regnskaper sto det: «Det foreligger en tvist mellom selskapet og selskapets tidligere manager. De økonomiske konsekvenser av tvisten er ikke avklart».

Den gang ønsket ikke Kidane å uttale seg, men til Wolfgang Wee sier han at bruddet kom «helt uventet» og «var tøft».

– Det kan være mine evner ikke hadde strukket til for å få dem til neste nivå, men la oss da sette oss ned og snakke om det. La oss finne en bra måte å avslutte prosjektet på, ikke gjør det på en amerikansk uhyggelig måte hvor du gjemmer deg bak advokat og regnskapsførere, sier Kidane på podkasten.

Han jobber nå også som fotballagent, og bidro ifølge VG med å selge Sarpsborg 08-spiller Tobias Heintz til tyrkiske Kasimpasa tidligere i år.

Tyngre økonomisk

Nico & Vinz ga nylig ut singelen «Where I Belong» sammen med skuespiller og produsent Thomas Hayes, kjent fra «Skam».

Det var duoens første utgivelse siden EP-en «Elephant in the Room», som kom i november 2017. I et Instagram-innlegg fra juni varslet de to at de snart kommer med ny musikk.

Sereba og Derys aksjeselskaper viste begge inntekter på drøyt 800.000 kroner i 2018, nær en halvering sammenlignet med 2017. Begge selskapene gikk rundt 400.000 kroner i minus.

Det er langt fra toppåret i 2014, da artistenes selskaper dro inn 5,8 millioner hver, med et resultat før skatt på godt over tre millioner kroner hver.

Skatteligningen fra 2017 viste at Dery har en formue på 7,8 millioner kroner, mens Serebas er på 8,6 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.