Siden rapduoen Nico & Vinz slo igjennom internasjonalt med superhiten «Am I Wrong» i 2014, har artistene Nicolay Sereba (29) og Vincent Dery (29) fra Oslo spilt inn store inntekter og tjent gode penger. De siste årene har det omsider vært stille fra gruppen.

Fjoråret var det svakeste året for rapduoen etter at «Am I Wrong»-låten gjorde dem til verdensstjerner i 2014, viser deres personlige selskaper, Kyillu Music as (Dery) og S.O.D Music as (Sereba).

Under den årlige juletretenningen utenfor Det hvite hus I 2014 var Nico & Vinz de eneste ikke-amerikanske artistene som opptrådte for tidligere president Barack Obama og 20.000 fremmøtte publikummere.
Under den årlige juletretenningen utenfor Det hvite hus I 2014 var Nico & Vinz de eneste ikke-amerikanske artistene som opptrådte for tidligere president Barack Obama og 20.000 fremmøtte publikummere. (Foto: Carolyn Kaster/AP/NTB Scanpix)

Kort vei fra suksess

Samlet var inntektene deres på 1,7 millioner kroner, fordelt noenlunde likt på de to. Det er nesten en halvering sammenlignet med inntektene i 2017.

Begge selskapene endte også i minus. Til sammen gikk de med et underskudd på 821.000 kroner før skatt.

Både Sereba og Dery mottok i overkant av 380.000 kroner i lønn fra selskapene sine. Også det er langt lavere enn året før. I 2017 mottok de henholdsvis 1,1 millioner kroner og 1,2 millioner kroner i lønn fra selskapene sine.

I 2017 etablerte Sereba og Dery et eget selskap, FP Touring, etter at duoen brøt med manageren Amanuel Kidane i 2016.

Selskapets 2018-regnskapet viser en omsetning på 1,4 millioner kroner, og et underskudd på omtrent 54.000 kroner.

Ingen ny Nico & Vinz, Kygo eller Astrid S i 2017 dnPlus

Har varslet comeback

Siste gang man hørte noe fra rapduoen var i 2017 med låten «Intrigued». På Norway Cup tidligere i sommer kunne rapduoen imidlertid avsløre for Nettavisen at den snart skal slippe album.

– Så dere har ikke lagt opp, spurte Nettavisen-journalist.

– Nei, er du gæren? svarte Sereba mens Dery ristet anerkjennende på hodet.

– Vi er takknemlige for alle som har ventet, la Sereba til.

– Dette blir veldig bra.

Musikkduoens amerikanske manager Julius Erving har ikke besvart DNs henvendelser i denne saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.