Både Hellbillies og D.D.E. er blant Norges aller mest populære liveband. Bandene har også hatt konserter sammen. Fjoråret ble en opptur for det ene og en nedtur for det andre bandet.

Ifølge regnskapet til D.D.E. og bandets selskap Rai Rai Entertainment, kommer det svake resultatet av ”betydelig nedgang i aktivitet og omsetning” og at man ikke har greid å redusere kostnadene i takt med nedturen.

Rai Rai Entertainment omsatte for 9,7 millioner kroner i fjor, 5,4 millioner mindre enn året før.

- Det er bra for Hellbillies at det gikk bra for dem, sier bassist i D.D.E. Eivind Berre, og sier D.D.Es resultat har naturlige årsaker.

- Den direkte årsaken til fjorårets resultat ligger i året før. Vi tok store utgifter i anledning at vi feiret 20 år med feiring i Olavshallen og ekstraordinære tiltak på sommerturné. Noe av det tok vi med oss videre i 2013, sier Berre.

Går bedre nå
D.D.E. feiret 20 år med blant annet en stor jubileumskonsert i Olavshallen sammen med Nidarosdomens Guttekor og TrondheimSolistene. Trønderrockerne ga også ut et jubileumsalbum, ”Energi” – plate nummer 15.

”Dette ga uttelling i stort mediefokus og trykk på markedet, og det er rimelig å anta at dette også kan ha påvirket etterspørselen noe i 2013 som en forventet konsekvens. Deler av disse investeringene ble belastet på 2013”, heter det i regnskapet.

Berre sier at resultatet allerede er på god vei opp igjen, og anslår at det blir et overskudd på cirka en halv million i år.  

- Markedet er i stadig bevegelse, og det gir seg utslag i ulike resultater. Underskuddet i fjor var kalkulert, men størrelsen på det var litt uheldig. Resultatet så langt for å år viser at det har betalt seg, vi har jobbet med merkevaren, og det kommer til å betale seg videre i 2014.

Opptur
Hellbillies omsatte for 13,9 millioner kroner i fjor, 5,7 millioner mer enn året før.
- Det er et kjempefint resultat. Vi gjorde veldig mange jobber i fjor, vi kom med ny plate før jul og hadde en lang turné om vinteren. Vi har spilt veldig mye mer, og det veier opp for at plateinntektene bare går én vei, sier Bjørn Gunnar Sando, styreleder og trommeslager i Hellbillies.

- Vi turnerer mye mer enn før, og hadde cirka 70 konsert i fjor, 20-25 mer enn vanlig.

Les også:
– Putin krever forhandlinger om østukrainsk stat
God for 50 mrd. - bygger båt i Ulsteinvik
Lurer du på hvor flyvertinnene sover under flyturen?  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.