Trønderrocker Åge Aleksandersen (68) hadde et innholdsrikt 2016. 

Blant annet sto han på scenen i ærverdige Royal Albert Hall i London, foran over 4.000 norske blodfans, til gode kritikker fra anmelderne.

Årsregnskapet til selskapet Tekst og musikk as, som styres av Aleksandersens kone, Torill Aleksandersen (66), viser imidlertid en liten nedgang i driftsinntekter.

Tok ikke utbytte

Tekst og musikk as omsatte for 12,1 millioner kroner i 2016, mot 13,2 året før.

Det meste av inntektene forsvant ut igjen, for å betale for konserter og i lønnskostnader til Torill og Åge Aleksandersen.

Regnskapet viser at Torill Aleksandersen fikk utbetalt drøyt én million kroner i lønn. Det ble ikke tatt noe utbytte fra selskapet i 2016.

Omsetningen i selskapet har vært rimelig stabil mellom 10 og 15 millioner kroner de siste ti årene, med unntak av toppåret 2011, da det omsatte for 22,8 millioner kroner.

Eierskifte

Tidligere har Aleksandersens tre barn, Imre, Line-Sofie og Tom, vært medeiere i selskapet. De har eid 32 prosent av aksjene – såkalte b-aksjer, mens Torill Aleksandersen har eid de resterende fire prosentene av aksjene. 

Det er imidlertid hun som har hatt kontrollen over selskapet, i og med at hun har eid a-aksjer, som gir stemmerett og utbytterett i selskapet.

Tidligere i år ble alle aksjene overført til Torill Aleksandersen, som nå eier 100 prosent av aksjene i selskapet, ifølge regnskapstjenesten Bizweb.

DN har vært i kontakt med Aleksandersens pressekontakt Kari Thorvik.

– Dette ønsker vi ikke å kommentere, sier Thorvik.(Vilkår)