Skral Festival, som ble arrangert i Grimstad i juli i år, ble fredag slått konkurs, ifølge en kjennelse fra Aust-Agder tingrett. I kjennelsen står det at festivalen skylder 5,5 millioner kroner. Verdiene i selskapet er anslått til å være 244.000 kroner.

Det er to ansatte i festivalen. Det har ikke lyktes DN å komme i kontakt med festivalsjef Toffen Gunnufsen.

Oppbudet av festivalen er besluttet av styret. Om dette skriver styreleder Ine Thereze Gransæter at dette skyldes eierselskapets konkurs tidligere i år, og en mislykket jakt på ny kapital og nye medeiere.

Selve årsaken til konkursen tilskriver hun at festivalen gikk dårligere enn de forventet, fordi de ikke traff publikum, samt at de ble rammet av at Hovefestivalen gikk konkurs.

– Dessverre er det fremdeles kreditorer vi skylder penger, selv om den som klart har tapt mest på dette er Per Karsten Ims, opplyser hun.

Han sto bak eierselskapet Arjuna.

Eierselskap konkurs i høst

Tidligere i år gikk eierselskapet Arjuna konkurs. Agderposten skrev i slutten av oktober at festivalen siden sommeren har vært på jakt etter én eller flere nye eiere. Arjuna hadde 60 prosent av aksjene, mens de resterende 40 prosentene er eid av gründerne Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen.

Arjuna var eid av festivalinvestor Per Kristian Ims som har en rekke konkurser og kontroverser bak seg.

Erkjente at det var nær slutt på festivalen

I et Facebook-innlegg i oktober erkjente Toffen Gunnufsen at festivalen gikk mot slutten, ifølge Aftenposten.

– Skjønne herlige, medmenneskelige Skral. Jeg sloss for deg, men denne gangen er jeg redd for at både bølgene, strømmen og vinden er for sterk. Jeg håper unnsetningen kommer i tide, skrev han i innlegget.

Festivalen ble arrangert sommeren 2008 med 13.000 besøkende. Samme år ble den lagt ned. I 2015 gjenoppsto festivalen, og er blitt arrangert hvert år siden.

Årets festival gikk av stabelen mellom 9. og 10. juli, og et festivalpass for begge dager gikk for 1550 kroner. Et dagspass kostet 950 kroner.

For denne prisen fikk man oppleve artister som rapperen Young Thug, Urørt-vinneren Girl in red, popartisten Dagny og den australske artisten Matt Corby.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.