– De siste årene har Apple innført regler rundt App Store som med vilje begrenser valgfriheten og hemmer innovasjon på bekostning av brukeropplevelsen, skriver Spotify-grunnlegger og administrerende direktør Daniel Ek i et blogginnlegg.

Spotify er i konkurranse med Apple Music og reagerer på måten de er blitt behandlet på i App Store. De mener at Apple favoriserer egen tjeneste og har derfor klaget teknologigiganten inn til Europakommisjonens konkurransekommissær Margrethe Vestager.

Ek mener reglene gjør at Apple oppfører seg som «både spillet og dommer» for å bevisst ødelegge for andre app-utviklere.

– Apple er både eier av iOS-plattformen og App Store – og en konkurrent av tjenester som Spotify. I teorien går det bra. Men i Apples tilfelle fortsetter de å gi dem selv en urettferdig fordel hele tiden.

Ek reagerer blant annet på at tjenester må betale 30 prosent i avgift til Apple på alle transaksjoner gjennom butikken. Dette inkluderer også når brukere oppgraderer fra gratis til premium-abonnement.

– Hvis vi betaler denne avgiften vil det tvinge oss til å sette opp prisen på premium-medlemskap godt over prisen for et Apple Music-abonnement, skriver Ek.

Spotify-sjefen mener alternativet er å ikke bruke Apples betalingssystem, men at det medfører tekniske restriksjoner i appen. Dette medfører blant annet at det er vanskeligere for selskapet å kommunisere med kundene sine.

Han mener også Spotify over tid er blitt ekskludert fra nye tjenester som Siri, HomePod og Apple Watch.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Spanias fremtid
Ribeira Sacra og druen mencia er Spanias mest spennende vinregion for øyeblikket.
01:43
Publisert: