Nicki Minaj (36) ankom Tidal-lokalene kl. 14.37 mandag ettermiddag i en sort Mercedes med sotede ruter.

Etter noen minutter inne i bilen gikk Minaj ut under paraply – uten å svare på noen spørsmål fra journalistene utenfor.

– I love Norway, sa Minaj ifølge DNs journalist på stedet.

Litt over kl. 15.10 gikk hun ut av lokalene, uten å gi noen intervjuer til norsk presse.

Hun besvarte heller ikke DNs spørsmål om Tidal-avsløringene.

Minaj reiste deretter videre til Stockholm, der hun har konsert mandag kveld.

Med på Tidal

Minaj var i 2015 blant artistene som ble presentert som medeiere av Tidal, etter at den norskutviklede strømmetjenesten ble solgt til selskapet Project Panther Bidco og superstjernen Jay Z.

Nicki Minaj besøker Tidals kontorer i Lakkegata mandag ettermiddag.
Nicki Minaj besøker Tidals kontorer i Lakkegata mandag ettermiddag. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix)

Superstjernen holdt konsert i Oslo Spektrum søndag kveld. Hun er en av verdens fremste artister og passerte mandag 100 millioner følgere på Instagram. På Spotify har hun i overkant av 32 millioner månedlige lyttere.

Mandag ble det varslet på NTB at hun ville besøke Tidal-kontoret like ved Grønland i Oslo klokken 11.00.

Stort presseoppbud

Utenfor Tidals lokaler samlet det seg et pressekorps på over 20 journalister, to livvakter, åtte Securitas-vakter, to Geelmuyden Kiese-rådgivere og et titall fans.

Samtidig var de ansatte i Tidal samlet til felleslunsj inne i lokalene i Lakkegata. Det var imidlertid før Minaj dukket opp.

Minaj er den tredje av artisteierne som offentlig besøker Tidals kontor i Norge. I 2015 var Jay Z og Beyoncé på besøk i Tidals gamle kontor i Grensen.

Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, og Deadmau5 på scenen under Tidal-eventet i 2015.
Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, og Deadmau5 på scenen under Tidal-eventet i 2015. (Foto: Jamie McCarthy / AFP / NTB Scanpix)

Besøket skjer noen måneder etter at det ble kjent at Økokrim etterforsker databedrageri i Tidal.

Nylig ble det også kjent at Økokrim 17. desember i fjor gjennomførte en ransakelse på Tidal-kontoret.

Økokrim ble stoppet da det forsøkte å sikre bevis på dataservere.

– Tidal fremsatte argumentet at man ved å ransake serveren var i strid med folkeretten og krenket en annen stat, sa statsadvokat Henrik Horn i Økokrim.

Til Høyesterett

Dataene er nemlig lagret i utlandet. Økokrim fikk medhold i Borgarting lagmannsrett, men saken er anket til Høyesterett, som vil behandle den 12. mars.

Økokrim har etterforsket databedrageri i musikkstrømmetjenesten Tidal siden høsten 2018, etter at DN i mai skrev at minst 320 millioner falske avspillinger av Beyoncé- og Kanye West var blitt lagt til Tidals lyttertall. Resultatet var at de to superstjernene og deres plateselskaper fikk for høye utbetalinger, på bekostning av alle andre artister på Tidal.

Tidal har hele tiden nektet for at det har foregått manipulasjon og mener selskapet er utsatt for en svertekampanje fra DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå har det virkelig tatt av for Tesla i Norge. Her ser du hvorfor det neppe vil gi seg med det første
00:50
Publisert: