Knut Schreiner, kjent som gitarist i rockeband som Turboneger og Euroboys, ble ansatt som redaktør i Tidal i januar i fjor. Nå forlater han strømmetjenesten til fordel for jobb hos Rodeo Arkitekter, der han skal jobbe med byutvikling.

«Jeg er sosiolog, så dette er naturligvis en mer utdanningsrelevant og attraktiv jobb for meg», skriver Schreiner i en sms til DN.

Turbulens i Tidal

Tidal, som tidligere het Wimp i Norge, har fortsatt hovedkontor i Grensen i Oslo. De siste ukene har minst fire ansatte i Oslo forlatt selskapet.

DN forteller i en større dokumentar om turbulens i strømmeselskapet Tidal, som for to år siden ble solgt fra Schibsted til en gruppe amerikanske superstjerner med rapperen Jay Z i spissen. Dokumenter og vitnemål fra tidligere ansatte viser hvordan selskapet har blåst opp abonnementstallene.

Avviser sammenheng

Schreiner melder at jobb-byttet ikke er knyttet til uroen i Tidal.

«Det har absolutt vært kult å jobbe som norsk musikkredaktør i Tidal. Det eneste er at man kan bli litt mett på musikk når man jobber med nye utgivelser daglig – og det er ikke så sunt for meg, som fortsatt er musiker», skriver Schreiner.

Turboneger turnerer fortsatt og skal spille på flere store europeiske festivaler i år.

Mannefall

Eskild Spernes Høgsted har jobbet hos Tidal og forløperen Wimp siden 2012, der han hadde ansvar for kunderelasjoner, såkalt CRM Manager. I januar i år begynte han i ny jobb hos fergerederiet Stena Line.

– Det stemmer at jeg har sluttet og at jeg har fått meg en annen jobb. Jeg er veldig fornøyd der jeg er nå. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Høgsted.

Snorre Seim har jobbet som designer i Tidal siden 2012. Han bekrefter å ha sluttet i selskapet for noen uker siden.

– Jeg har ingen kommentar, er det eneste Seim ønsker å si utover det.

Ario Iranpour, som har jobbet som interaksjonsdesigner i Tidal siden 2013, sluttet også nylig.

– Ingen kommentar, sier han.

Billboard-redaktør til Tidal

Knut Schreiners sjef i Tidal, Sveinung Rindal, sluttet i fjor høst. Rindal var i mange år Wimp og Tidals ansikt utad og ansvarlig for alt redaksjonelt arbeid.

– Ting endrer seg, var hans kommentar om avgangen.

Rindal er nå blitt erstattet av Tony Gervino, som tidligere var redaktør for musikkmagasinet Billboard.

Lior Tibon, som styrer driften ved Oslo-kontoret, har ikke besvart DNs henvendelse i saken.

Les DN's dokumentar fra innsiden av Tidal: Blåste opp abonnementstallene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.