– The Nelsons (tre av arvingene etter Prince, journ.anm.) mislykkes i å forklare hvordan enkelte nyhetssaker om Tidal skal kunne forandre en avtale som er inngått, skriver advokat Lora M. Friedemann, som representerer boet til Prince, i et brev til domstolen i Minnesota.

I mai ble det kjent at et nytt Prince-album vil bli gitt ut neste år og være tilgjengelig kun for strømmetjenesten Tidals abonnenter de første 14 dagene. Denne uken kunngjorde derimot tre av arvingene etter den avdøde artisten at de ønsker at boet, som forvalter musikkrettigheter etter Princes død, skal bryte eksklusivitetskontrakten med strømmeselskapet.

Dokumentar: Strømmekuppet

Les dokumentaren om Tidals manipulering av Beyoncé og Kanye Wests lyttertall her.

Les saken

I et lekket brev, som ved en feiltagelse lå åpent tilgjengelig på domstolen i Minnesotas nettsider en periode, viser arvingenes advokat Samuel M. Johnson til Dagens Næringslivs artikler om at artistene Beyoncés og Kanye Wests lyttertall på Tidal er manipulert. Til sammen ble det funnet mer enn 320 millioner falske avspillinger.

«Mislykkes»

Nå slår boet til Prince tilbake mot arvingene i et nytt brev til domstolen i Minnesota sendt natt til torsdag – norsk tid – og lagt ut på domstolens nettsider. Nettstedet Billboard og Variety var de første til å omtale korrespondansen.

Advokat Friedemann beskriver DNs artikler som «ubekreftede medieoppslag» og opplyser at det ikke er bevis nok til å fastslå at domstolen bør se på avtalen mellom Prince og Tidal igjen.

Administrerende direktør Richard Sanders i Tidal har tidligere gått ut og kalt DNs journalistikk uriktig. Han har samtidig varslet at Tidal undersøker det selskapet mener er et «potensielt datainnbrudd».

– Selv om vi vanligvis ikke kommenterer historier vi mener er uriktige, føler vi at det er viktig å sørge for at våre artister, ansatte og abonnenter vet at vi ikke tar lett på sikkerheten og integritet av dataene, og vi kommer ikke til å svikte vår forpliktelse til dem, skrev Sanders.

Tidal ønsker ikke å gi noen uttalelser om Prince-konfliktene på nåværende tidspunkt.

– Tidal har registrert sakene i mediene, men vi ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer før den sivile dommeren har konkludert i saken, skriver Tidal i en epost til DN via Daniel Barhom, krisekommunikasjonsrådgiveren i Geelmuyden Kiese, som strømmeselskapet har leid inn.

Flere rettsrunder

Prince-arvingene har tidligere anklaget Tidal for å strømme 15 Prince-album uten nødvendig tillatelse, og har overfor retten sagt at strømmetjenesten ikke betalte forskuddet på 750.000 dollar som Prince ble lovet for å tillate Tidal-eksklusivitet på sine to «Hit N Run»-album.

Arvingene har på bakgrunn av dette argumentert for at domstolen bør avvise alle avtaleforhold Tidal har påberopt seg å ha med Prince, ifølge musikkmagasinet Rolling Stone.

Tidal har hele tiden fastslått at avtalen har sikret eksklusive rettigheter til hele Prince-katalogen.

Advokat Friedemann viser til at Tidal-avtalen fra mai er et resultat etter rettssaker i domstoler på både statlige- og føderalt nivå, og at «klokken kan ikke stilles tilbake».

– The Nelsons anerkjenner også dette i brevet, men ber midlertidig retten gjøre nye tiltak med en begrunnelse om at domstolen kan «gjøre alt». Men enkelt sagt: Retten kan ikke «gjøre alt» og absolutt ikke gjenåpne rettssaker som allerede er blitt avvist i to rettsrunder, skriver Friedemann og avslutter brevet med at arvingenes forespørsel må avslås.

DN har vært i kontakt med advokatene til Prince-arvingene og Friedemann. Ingen har foreløpig besvart henvendelsene.(Vilkår)

– Jeg vil vise at jeg har guts, selv om jeg kommer fra en slik familie
Katharina Andresen skal ta familiebedriften Ferd videre, men ønsker ikke å bli satt i bås som en arving.
02:06
Publisert: