Omsetningen til Sony Music Entertainment, som har artister som Marcus & Martinus, Bjørn Eidsvåg, Maria Mena og Madcon i stallen, falt fra 195 millioner kroner til 189,4 millioner kroner. Det fremgår av selskapets årsregnskap for perioden mellom 1. april 2017 og 31. mars 2018.

Det fysiske salget av musikk faller videre, og omsetningen til Sony falt med 26 prosent i dette markedet.

Fall i digitalsalg

Mer utfordrende for selskapet er et fall i digitalinntektene – altså fra strømming og nedlasting. Ifølge regnskapet var fallet kun på én prosent i 2017/2018, men i første kvartal av det nye regnskapsåret er fallet på 4,5 prosent, sammenlignet med foregående år.

Året før økte Sonys digitalinntekter med 19 prosent.

Fallet i digitalinntekter skjer etter en periode der strømmetjenestenes inntog i bransjen – og da særlig Spotify – har ført til en sterk inntektsvekst for de tradisjonelle plateselskapene. Det norske musikkmarkedet har ifølge statistikk fra Ifpi vokst fra drøyt 500 millioner kroner i 2011 til en omsetning på snaut 730 millioner kroner i 2017.

Administrerende direktør Lena Midtveit i Sony Music Entertainment har ikke besvart DNs spørsmål.

Bedre resultat

Driftsresultatet endte imidlertid bedre en året før – med et knapt minusresultat på 0,7 millioner kroner, mot -1,8 millioner kroner året før.

I regnskapet kommer det frem at 80 prosent av omsetningen til Sony er ferdigprodusert musikk fra utlandet, mens 20 prosent er egenprodusert musikk av norske artister som har kontrakt med eller distribueres av Sony i Norge.

Ifølge bransjeorganisasjonen Ifpi var Sony i 2017 det nest største plateselskapet i markedsandel i Norge, med en andel på 32,1 prosent. Det er knappe én prosent mindre enn Universal Music og ti prosent mer enn Warner Music Norway, som utgjør de to siste av de dominerende aktørene i platebransjen både internasjonalt og i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tokyo: Her holdes den tradisjonsrike auksjonen for første gang på nytt sted
01:16
Publisert: