Den globale mediegruppen Vivendi bekrefter at de ønsker å dele opp og selge opptil halvparten av aksjene i Universal Music Group, verdens største musikkselskap, skriver Financial Times (FT).

Mandag sa Vivendi at det vil selge til «én eller flere strategiske partnere» og at det snart vil begynne med å engasjere banker i jakten på disse.

Betydningsfullt trekk

Transaksjonen vil sannsynligvis lanseres til høsten, og kan være ferdigstilt innen de neste 18 månedene, sier Vivendi til FT.

Tidligere Vivendi-eier Vincent Bolloré er under etterforskning for påstått bestikkelse av afrikanske tjenestemenn. Sønnen har nå tatt over som Vivendi-formann.
Tidligere Vivendi-eier Vincent Bolloré er under etterforskning for påstått bestikkelse av afrikanske tjenestemenn. Sønnen har nå tatt over som Vivendi-formann. (Foto: Zakaria Abdelkafi / AFP Photo / NTB Scanpix)

Dette er det første betydningsfulle trekket selskapet gjør etter at Yannick Bolloré tok over som formann i Vivendi da faren Vincent Bolloré havnet i en etterforskning relatert til påståtte bestikkelser av utenlandske tjenestemenn i Afrika.

Kunngjøringen kom i forbindelse med at Vivendi rapporterte økte inntekter i første halvdel av 2018.(Vilkår)

I natt kom regnet: Men denne bonden tør bare å håpe
Natt til søndag fikk bonde Bård Alm på Hadeland mer regn enn han har fått til sammen siden 17. mai. Nå håper han alt vil snu.
02:01
Publisert: