Søndag kveld ble Samsung Galaxy S7 vist frem for publikum for første gang under Mobile World Congress i Barcelona. Samsungs nye toppmodell har mange likheter med forgjengerne S6 og S6 edge, men de tingene som ikke fungerte så bra med S6-telefonene har Samsung rettet på i S7.

Til venstre Galaxy S7, i midten Galaxy S6 edge og til høyre Galaxy S7 edge.
Til venstre Galaxy S7, i midten Galaxy S6 edge og til høyre Galaxy S7 edge. (Foto: Magnus Eidem)
Samsung Galaxy S7 kommer i to varianter. Den ene heter Galaxy S7 og har en flat skjerm på 5,1 tommer. Denne telefonen har omtrent de samme målene som Iphone 6, men med litt større skjerm.

Den andre modellen er Galaxy S7 edge som i likhet med S6 edge har en skjerm som er buet langs begge langsidene. Denne skjermen er på 5,5 tommer, så her snakker vi om en ganske stor tohåndstelefon.

Begge telefonene har fått bue på baksiden også og glassflatene foran og bak går nå mer i ett med aluminiumskanten. I det hele er S7 lett og god å holde i hånden, tross størrelsen.

Det er spesielt tre nyheter i S7 mange har etterspurt.

Galaxy S7 edge har fått en mykere overgang mellom glass og metall enn S6 edge. Begge S7-telefonene har også buet glass på baksiden.
Galaxy S7 edge har fått en mykere overgang mellom glass og metall enn S6 edge. Begge S7-telefonene har også buet glass på baksiden. (Foto: Magnus Eidem)
Den første er at telefonen igjen har blitt støv- og vanntett med sertifisering IP68. Dette er så vanntett en telefon kan bli uten at det preger designen for mye.

Batteriet har også fått større kapasitet, fra 3000 mAh på S6 til 3800 mAh på S7. S7 støtter også enda raskere lading enn S6, spesielt når man lader med induksjon, såkalt trådløs lading.

Sist, men ikke minst er støtte for minnekort inntil 256 GB også gjeninnført i S7.

Kamera

Samsung senker antallet megapiksler i S7 kontra S6, fra 16 til 12. I stedet har de satset på ny teknologi i kameraet. Selv om Samsung har egen produksjon av kamera har de hentet teknologien fra konkurrenter om Canon og Sony. Hovedsakelig er det snakk om en ny bildebrikke med såkalt Dual Pixel-teknologi.

Kameraet på Galaxy S7 (høyre) stikker mindre opp fra baksiden enn på S6.
Kameraet på Galaxy S7 (høyre) stikker mindre opp fra baksiden enn på S6. (Foto: Magnus Eidem)
Med Dual Pixel kan et kamera følge med på avstanden til objekter i motiver og sette fokus ut fra langt flere punkter. Det er også lettere å la kameraet holde fokus på et bevegelig objekt.

I tillegg er alle bildepunktene blitt større, noe som ofte betyr høyere skarphet og klarere farger siden det blir mindre «lekkasjer»mellom tettpakkede piksler.

En kjapp test mot Iphone 6s viser at Galaxy S7 har veldig god ytelse under dårlige lysforhold. Farger og detaljer er også bedre på S7 i godt lys, men her er ikke forskjellene like avgjørende.

 

Her er noen eksempelbilder som sammenligner Glaxy S7 med Iphone 6s i ulikt lys:
 

Ny Android

I esken til Galaxy S7 følger det med en egen usb-adapter for overføring av innhold fra din gamle telefon, også Iphone. Dette er mye raskere enn å overføre trådløst.
I esken til Galaxy S7 følger det med en egen usb-adapter for overføring av innhold fra din gamle telefon, også Iphone. Dette er mye raskere enn å overføre trådløst. (Foto: Magnus Eidem)
Galaxy S7-telefonene kommer med Android 6.0 operativsystem. Det betyr en del nyheter innen sikkerhet, men også flere bruksområder for fingerskanneren.

I Android 6 ligger også muligheten for å slå sammen telefonens internminne med et minnekort til ett lager, så man slipper å tenke på hvor man plasserer ting. Dette har Samsung valgt å ikke støtte siden selv de raskeste minnekortene i butikkene er så mye tregere enn internminnet at telefonen i sin helhet vil oppfattes som tregere. Internminnet lagrer informasjon 116 ganger raskere enn et klasse 10 minnekort, som er sertifisert av blant annet GoPro for lagring av Ultra HD-video.

Samsung har også valgt å ikke støtte MHP, teknologien som blant annet blir vanlig i nye biler og gjør at man kan speile telefonens apper og innhold på skjermen i bilen. Samsung tror at det er bedre å støtte trådløse standarder for dette formålet, spesielt i mer stasjonære situasjoner som hjemme.

Nye Game Launcher samler alle apper på telefonen som er klassifisert som spill i en mappe med ekstra funksjoner.
Nye Game Launcher samler alle apper på telefonen som er klassifisert som spill i en mappe med ekstra funksjoner. (Foto: Magnus Eidem)
To helt nye funksjoner i S7 er Game Launcher og Galaxy Labs. Game Launcher er en egen spill-app som samler alle spill på ett sted og lar brukeren overstyre en del funksjoner, som å deaktivere varsler, mens man spiller.

Galaxy Labs er en tjeneste hvor Samsung legger ut forslag til nye funksjoner for telefonen. Så kan brukerne stemme på de funksjonene de vil at Samsung skal prioritere å utvikle.

Begge Galaxy S7-telefonene kan forhånsbestilles fra klokken 19 søndag kveld og kommer i butikkene 11. mars. Veiledende pris er 7290 for Galaxy S7 og 8390 for S7 edge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.