Det er fortsatt noen som satser på nisjetelefoner og en av disse er Caterpillar, som med sine Cat-telefoner skal gi en robusthet man ikke finner hos de store produsentene.

Cat S60 blir for første gang vist under Mobile World Congress i Barcelona neste uke og er den første smarttelefonen med integrert termisk kamera. I tillegg skal den ifølge produsenten være den mest vanntette smarttelefonen noensinne.

Varmekameraet viser temperaturforskjeller som farger og kan brukes på inntil 30 meters avstand. Dette er et godt verktøy for takstmenn og håndverkere som skal se etter lekkasjer, fukt og manglende isolasjon inne i vegger. Selve varmekameraet er levert av FLIR som er verdensledende innen denne teknologien.

Rlft og solid design kjennetegner Cat-telefonene.
Rlft og solid design kjennetegner Cat-telefonene. (Foto: Bullitt Group)
Vannbeskyttelsen skal fungere helt ned til fem meters dyp i en time.

Telefonens øvrige spesifikasjoner er 4,7 tommer stor skjerm, omtrent det samme som Iphone 6. Batteriet er på 3800 mAh, som er over snittet. På papiret er ytelsen høy, med åttekjerners prosessor og 3 GB arbeidsminne. Lagringskapasiteten er 32 GB. Operativsystemet er Android 6.

Lansering er «i løpet av året» med en veiledende pris på 649 Euro eller 6200 kroner med dagens valutakurs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.