– Jeg forstår det sånn at det er bekymring for om resultatene blir godkjent, sa Thein Sein i en tale som ble kringkastet på nasjonalt fjernsyn sent fredag kveld.

Presidenten tilføyer at de væpnede styrkene, som ga fra seg makt for bare fem år siden, og hans parti USDP «er forberedt på å godta resultatene av et fritt og rettferdig valg».

Thein Seins uttalelser har trolig til hensikt både å berolige velgerne og et internasjonale samfunnet om at regjeringen har ærlige hensikter.

Opposisjonspartiet Den nasjonale demokratiligaen (NLD) med Suu Kyi i spissen håper på rent flertall i søndagens valg. Men mange frykter valgfusk, og det er også de som mener at USDP uansett valgresultat er lite innstilt på å gi fra seg den reelle makten.

Uroen har bakgrunn i valget i 1990, da militæret nektet å godta Suu Kyi og NLDs overveldende valgseier. Militærjuntaen tok makten i Myanmar i 1962. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.