Nye tall viser at det er motsatt. Vi jobber nemlig over ett år lengre enn for ti år siden.

En rapport fra LO viser at pensjonsalderen i Norge sakte, men sikkert har steget de siste ti årene. I 1998 var den forventede pensjonsalderen i Norge 62,7 år. I 2008 var den 64 år, skriver VG.

– Tall fra både Nav og OECD viser at pensjonsalderen har vært økende i over ti år, og at pensjoneringsnivået i Norge snarere er høyt i forhold til mange andre land, sier LOs sjeføkonom Stein Reegård til avisen.

– Årsaken til økningen er en kombinasjon av gunstig arbeidsmarked og at de eldre blir mer verdsatt ved at arbeidsgiver ønsker å beholde dem lenger. Krisen vi har vært gjennom nå, har heller ikke klart å knekke denne tendensen, sier Reegård.

Står lenger i jobben
Han tror den nye pensjonsreformen vil gjøre det mer attraktivt å jobbe lenger samt å jobbe litt ved siden av etter at man har nådd pensjonsalderen.

Tall fra OECD viser at nordmenn står lenger i jobb enn både dansker, finner og briter, mens både islendinger og svensker har høyere pensjonsalder enn oss.

På bunnen av listen finner vi franskmennene, som pensjonerer seg rundt 59 år gamle.

Les også: - En mutert og alvorlig hollandsk syke


- Den norske syken er verst


- Oljen har gjort oss late

- Vi har det så fett

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.