Til tross for økt usikkerhet om den kinesiske økonomien, er forventningene til veksten i verdensøkonomien den høyeste på tre år.

Samtidig har ikke flere av verdens forvaltere ment at aksjer nå er dyre, på over 12 år, ifølge Bank of America/Merrill Lynch' månedlige undersøkelse, skriver di.se.

Litt over halvparten av forvalterne er likevel overvektet i aksjer, til tross for at stadig flere synes aksjer begynner å bli dyrt.

Netto 75 prosent av forvalterne i undersøkelsen tror veksten i verdensøkonomien tar seg opp i år.

Men at verden ikke har hentet seg inn etter finanskrisen vises ved at 80 prosent regner med at veksten det nærmeste året vil bli lavere enn trenden de siste årene.

Mye cash

Forvalterne har på den annen side for øyeblikket en uvanlig stor andel kontanter. I gjennomsnitt 4,5 prosent av den totale kapitalen de forvalter er kontanter, noe som ifølge Bank of America/Merrill Lynch normalt er et kjøpssignal.

67 prosent av forvalterne synes at verdens børsselskaper underinvester for tiden, og savner en mer offensiv innstilling.

Skepsisen er særlig stor til vekstøkonomiene, og undervektningen av plasseringer i disse landene ligger ifølge undersøkelsen på rekordnivåer til tross for tro på økt vekst i disse landene.

- Sjelden har så optimistiske vekstforventninger blitt kombinert med så stor undervekting, skriver banken ifølge di.se.

Les også: Tror Yellen vil senke verdens børser med 50 prosent



- 2014 er kanskje det siste året jeg vil være positiv til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.