Thailandske Thai Airways og Singapores Tiger Airways bekreftet idag at de sammen satser på et nytt flyselskap i budsjettmarkedet.

Thai Tiger Airways skal ha sin base i Bangkok, og vil starte flyvningene i starten av 2011.

Les mer: Ny lavpristiger fra Asia

For Bangkok-baserte Thai Air skal det nye flyselskapet bidra til å få opp passasjertrafikken igjen etter at Thai har tapt store penger tidligere i år på grunn av urolighetene i Bangkok.

- Tiger Air har et enormt potensial siden bare 6 av 65 millioner innbyggere i Thailand har fløyet før, sier Thai Air-president Piyasvasti Amranand, ifølge Bloomberg.

- Store muligheter
- Lavpris er det raskest voksende markedet og vi vil delta i dette. Vi har mistet markedsandeler til lavprisflyselskaper og tror at det er store muligheter for oss, sier Thai Air-toppen.

Ifølge International Air Transport Association (IATA) er Asia det hurtigst voksende luftmarkedet i verden for øyeblikket, og "markedet er stort nok" for et nytt lavprisflyselskap, mener Air Asia-sjef Tony Fernandes.

Han er ikke redd for å få konkurranse når Tiger flyr ut i markedet neste år:

- Vi forholder oss til konkurranse hver dag, sier Fernandes. Air Asia har bestilt 175 A320-fly fra Airbus SAS og satser tungt videre.

Aksjehopp på nyheten
- Det vil være naivt av Air Asia eller andre å tro at de har monopol i regionen. Konkurransen i det asiatiske lavprisflymarkedet er fortsatt veldig liten sammenlignet med Europa, sier Tiger Air-sjef Tony Davis.

Også aksjemarkedet er positiv til den nye lavprisaktøren. Tiger Air-aksjen steg 2,4 prosent på nyheten, det er ny rekord siden selskapet ble notert på Singapore-børsen i januar. Thai Air steg hele 4,4 prosent. Også Air Asia fikk seg et børsløft på litt over prosenten.

Les også:
Flybransjen bråsnur
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.