Oljefondsjef Yngve Slyngstad har gjort fondets første eiendomsinvestering i Tyskland.

Fondet har sammen med AXA France Insurance Companies inngått en avtale om å kjøpe to bygninger i Tyskland for 784 millioner euro, tilsvarende om lag 5,8 milliarder kroner, fra Royal Bank of Scotland, ifølge en pressemelding fra NBIM.

Transaksjonen, som ventes å bli gjennomført før utgangen av året, gir hver kjøper en eierandel på 50 prosent i hver bygning. Eiendommene ligger i Berlin og Frankfurt og består hovedsakelig av kontor- og butikklokaler. Betalingen for eiendommene vil deles likt mellom NBIM og AXA France.

- Dette blir fondets første eiendomsinvestering i Tyskland, sier Karsten Kallevig, direktør for eiendomsinvesteringer i Norges Bank Investment Management (NBIM) som forvalter fondet.

- Avtalen er i tråd med vår strategi om å bygge en eiendomsportefølje ved å starte med investeringer i store, velutviklede markeder med partnere med sammenfallende interesser.

NBIM og AXA France inngikk i 2011 et partnerskap der AXA Real Estate bistår med eiendomsforvaltningstjenester. Partnerskapets første investeringer var i bygninger i og omkring Paris. Fondet er også investert i eiendom i London og Paris gjennom partnerskap med The Crown Estate og Generali Group. I tillegg er fondet investert i det britiske kjøpesenteret Meadowhall med British Land som partner.

Den ene av bygningene i Tyskland ligger på den velkjente Kurfürstendamm-gaten i Berlin, og har 72.400 kvadratmeter med kontor- og butikklokaler over 16 etasjer. Den andre eiendommen ligger sentralt i Frankfurts forretningsdistrikt, og består av 81.600 kvadratmeter med hovedsakelig kontorlokaler.

Les også: Oljefondets lukrative London-shopping (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.