- Vi skatterådgivere har aldri før hatt så mange henvendelser på å beregne hva man sparer ved å flytte til utlandet, sier advokat Christian Wedler, som leder KPMG Law i Stavanger til Finansavisen.

En ringerunde avisen har gjort viser at det for tiden er minst 50 nrdmenn som vurderer flytting, og flere av dem skal være svært rike mennesker.

- Etter at Kristin Halvorsen opphevet 80-prosentregelen, er det en liten gruppe veldig rike mennesker i Norge med lite likvide formuer som har fått problemer. De har rett og slett ikke penger til å betale skatt, sier advokat Arvid Aage Skaar i Wiersholm.

- Eierskap i Norge ikke mulig
Han viser til Awilhelmsens salg av én million RCCL-aksjer for 229 millioner kroner, tidligere denne måneden. Aksjene tilhørte Arne og Gjert Wilhelmsen privat, og i forbindelse med salget uttalte konsernsjef Sigurd E. Thorvildsen til DN at salget blant annet ble gjort for å finansiere formuesskatten.

- Dette er et eksempel på at konsekvensen på sikt kan bli at eierskap i Norge ikke er mulig, sier Skaar, og forteller at selskapet for øyeblikket jobber med flere saker på området, sier han.

- Det er noen som har store problemer med formuesskatten, konkluderer han.

Skipsreder John Fredriksen er blant dem som lenge har tatt til orde mot formuesskatten: - Jeg er møkkalei! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.