Mange nordmenn eier eller er på jakt etter fritidseiendommer i utlandet.

For dem med ekstra dyp lommebok kan nå drømmeslottet bli en realitet. Italienske Castel Valer er nemlig til salgs for første gang noensinne etter nesten 650 år i samme families eie, skriver Daily Mail.

Castel Valer i Italia.
Castel Valer i Italia. (Foto: Remo Michelotti/Castel Valer)
 

Det gigantiske og fullt møblerte slottet på cirka 3.300 kvadratmeter ligger ved foten av fjellkjeden Dolomittene, og har over 80 rom. Disse består blant annet av 15 soverom, 14 bad, fem kjøkken, et bibliotek og vinkjeller. Med på kjøpet følger også svømmebasseng, en liten skog og egen frukthage.

Prisvurdert til 290 millioner

Hva prisen vil lande på er naturligvis uvisst siden det aldri har vært på det åpne markedet, men ifølge avisen har det tidligere blitt vurdert til 31 millioner euro (i overkant av 290 millioner kroner).

Byggingen av Castel Valer startet på 1200-tallet og var ikke fullført før på 1700-tallet. Dagens eiere, Spaur-familien, ervervet slottet i 1368, skriver The telegraph.

- Jeg håper de nye eierne av hjemmet vil nyte eiendommen like mye som jeg har gjort, og ytterligere forøke den resultatrike historien, sier en av eierne, Count Spaur, ifølge avisen.

Eiendommen vil ifølge The Telgraph bli solgt på auksjon av Concierge Auctions 8. september.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Lettere å selge eiendom i Norge


Grunn til bekymring? dnPlus (DN+)

- Rivieraen har nok blitt for dyr for en del nordmenn nå

Anbefalt fra DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

 
Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert: