Norwegian har nå inngått avtale med Boeing om kjøp av ytterligere 15 nye fly av typen Boeing 737-800 med leveranse i perioden 2014 til 2016. Prisen er ikke kjent.

Fra før har Norwegian kjøpt 48 nye 737-800 fra Boeing som leveres frem til 2014.

- Nye fly er en vinn-vinn-situasjon med hensyn til passasjerkomfort, miljø og for at selskapet skal ha en kostnadseffektiv drift. Det er billigere å eie enn å leie, og nye fly er selve grunnlaget for en kostnadseffektiv drift i mange ledd, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Dreamliner-interiør
De nye flyene vil bli levert med samme interiør som Boeings nye Dreamliner, noe som gir bedre plass, passasjerkomfort og redusert støy i kabinen. Norwegian blir det første flyselskapet i Europa som får det nye interiøret i alle fly som leveres etter desember 2010.

I 2007 kjøpte Norwegian 42 fly fra Boeing til en listepris på mer enn 18 milliarder norske kroner. I etterkant er ordren økt til 48 fly i perioden 2008 til 2014. Fire av disse kjøpte flyene er levert - i 2009 og hittil i 2010. 44 kjøpte fly gjenstår av denne ordren, som nå øker til 63 totalt med de 15 nye bestillingene.

Norwegian faser også ut eldre Boeing 737-300 raskere enn planlagt. I 2012 vil selskapet ha en ren 800-flåte bestående av totalt 63 fly. Deretter øker flåten ytterligere med nye, eide 800-maskiner, samt en del leasede fly.

SAS fremskynder flyplaner
Også SAS skal bytte ut sine eldste fly. I år har fire nye blitt faset inn, noe som fører til at snittalderen per i dag ligger på 11 år. Dermed er SAS-flåten i øyeblikket altså ett år eldre enn Norwegians.

Tro på god markedsvekst fremskynder flyplanene til SAS. Allerede neste år kan flyflåten til SAS bli utvidet.

Les: SAS håper på nye fly neste år
Offensiv rutesatsning fra SAS

Les også:
- Kaster stein i glasshus
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.