Den norske PMI-indeksen, som måler aktivitetsnivået i industrien, steg igjen i desember.

Indeksen steg til 50,1 fra 49,0 måneden før. Indeksen er dermed over 50, noe som indikerer økende aktivitet i sektoren, for første gang siden mai i år. Med unntak av nedgang i ordreindeksen var det oppgang i samtlige underindekser, opplyser Danske Bank i en melding mandag.

Produksjonsindeksen steg fra 48,7 i oktober til 49,5 i november.

- Indeksen indikerer dermed negativ produksjonsvekst for sjette måned på rad, men fallet blir mindre. Utviklingen i den faktiske industriproduksjonen var lenge mye sterkere enn indikert av PMI, men falt tilbake i september, skriver sjeføkonom Frank Jullum i meldingen fra Danske Bank.

Ordreindeksen falt fra 49,7 i oktober til 48,8 i november.

- Dette stemmer bra overens med utviklingen både i den faktiske ordreinngangen i industrien (SSB) og ordredelen av Konjunkturbarometeret. De ikke-sesongjusterte tallene viser at det er et betydelig fall i ordreindeksen for hjemmemarkedet som bidro til fallet i den samlede ordreindeksen, skriver Jullum.

Sysselsettingsindeksen steg fra 49,4 i oktober til 51,6 i november.

- Dermed har industrisysselsettingen vært omtrent uendret siden påsketider. De ikke-sesongjusterte tallene tyder på at fallet skyldes at færre bedrifter nå melder om redusert sysselsetting, skriver Jullum.

Indeksen for Lagre av innkjøpsvarer steg fra 44,6 i oktober til 49,1 i november.

- Kommentarene fra respondentene kan tyde på at dette er en tilpasning til lavere salg enn ventet, og ikke at salget har vært overraskende høyt, skriver Jullum.

LES OGSÅ:

<b>Oppgang for kinesisk industri</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.