OPERAEN: Onsdag morgen samles hele Norges maktelite i Operahuset i Oslo, for NHOs årskonferanse.

Statsministeren, toppledere i de største norske selskapene, politikere og fagforeningstopper er blant dem som er tilstede når NHO inviterer til årets mest prestisjefylte arrangement.

Konferansen har i år fått navnet Oppdrag Energi. Målet med konferansen er å peke på muligheter for vekst og utvikling for energisektoren i et fremtidig lavutslippssamfunn.

Se video øverst i saken.

Bra med energi på kartet
Norwegian-sjef Bjørn Kjos var tidlig på plass i Operaen:

- Jeg tror det er bra å få energi på kartet. Vi må se på energisituasjonen fremover både på utvinning og på fornybar energi, sier han til DN.no.

Han mener dagens tema er svært relevant for hans bransje:

- Luftfarten vil på mange måter regulere seg selv for med de moderne flyene vil det bli så mye mindre utslipp. Det vil heller aldri være noe problem å fly på bioenergi. Jeg tror vi kan løse problemet med tekniske nyvinninger.

Hevder seg globalt
DNB-sjef Rune Bjerke mener at NHO-konferansen er en av de viktigste arenaene for økonomisk-politisk debatt.

- I dag er det energi som står på dagsorden, og energi er en av de norske næringene som virkelig hevder seg globalt. Derfor synes jeg det er veldig spennende å se på utviklingsmulighetene og hvordan de håndteres fra ulike aktører, og ikke minst hva vi har av vekst i vente, sier han til DN.no.

Hydro-sjef Svein Richard Brantzæg er blant toppsjefene som er aller mest opptatt av energi.

- Det er få temaer som er mer interessante for Hydro enn oppdrag energi. Vi er Norges aller største produsent av fornybar energi og den største forbrukeren av forbybar energi i Norge. Så jeg har store forventninger til denne konferansen, sier han.

Norges betydning
Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO har store forventninger til dagen. Hun håper publikum får et enda bedre innblikk i mulighetene og kompetansen som ligger i norsk olje- og energi.

- Jeg håper at folk tar med seg betydningen av energi for Norge som nasjon og alle de mulighetene som ligger i å løse både klima- og energiutfordringer her til lands, og ikke minst i Europa, og hva vi må politisk og næringslivmessig bli enige om i dag for å være en del av de løsningene fremover, sier Skogen Lund til DN.no

Europas batteri
Investor Jens Ulltveit-Moe er fast inventar når eliten i norsk næringsliv samlet. Han er spent på hva som vil bli sagt om miløutfordringene og en bærekraftig utvikling.

- Jeg vil prøve å få med meg deres syn på sammenhengen mellom energibruk og miljø, og ser veldig frem til dagens førsteinnlegg av det internasjonale energibyrået IEA, fordi de sier at hvis ikke vi gjør noe innen to år med infrastrukturen i verden, så når vi ikke togradersmålet . Jeg er veldig interessert å vite bevisstheten her rundt den utfordringen, sier han til DN.no.

Han mener at Norge har en viktig rolle som Europas batteri når sol og vind nå er i ferd med å store kraftkilder i Europa.

- Jeg synes tankegangen om at vi skal koke mer aluminium med den kraften vi har er å gå tilbake til fortiden, sier han.

Næringsminister Trond Giske tror ikke man får noen avkl#229 i dag, men at han gleder seg mest til debatten mellom statsministeren og Erna Solberg.

- Vi ser nå hvordan Høyre forsøker å dekke til politikken sin på område etter område - nå sist hjemfallsretten - der de har hatt to standpunkt i løpet av tre måneder. Jeg håper han kan få en avkl#229 på om Høyre står på Høyres politikk eller om de vil videreføre regjeringens politikk, sier næringsminister Trond Giske (Ap) til DN.no.

Blant dem som skal tale under årets konferanse er statsminister Jens Stoltenberg, olje- og energiminister Ola Borten Moe, Statoil-sjef Helge Lund og Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg.

DN.no er tilstede ved årskonferansen hele dagen og kommer med fyldig dekning av foredragene og intervjuer med deltagerne.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.