Fortsatt vil ingen kjøpe Kjell Inge Røkkes gamle glis. Super-yachten ”Reverie” skal ha kostet 500 millioner kroner å bygge, og eies nå av et amerikansk charterselskap som kjøpte båten av Røkke da han var i økonomiske vansker i 2003.

Skipsmegler i Aker Yachts, Stian Sandli, har fått i oppgave å selge Kjell Inge Røkkes gamle luksusyacht. Det er ingen enkel jobb. Nå ligger båten ute til om lag halv pris, og fortsatt er det ingen som er interessert i å ta over roret.

- Ja vi endret prisen igjen da, så det går nedover, sier Sandli som 17. juni reduserte prisen på yachten med ytterligere 100 millioner kroner. Nå er prisen på den 230 fot store båten 285.000.000 kroner.

Vanskelig å selge
En skulle kanskje tro at en prisreduskjon i størrelsesordenen 100 millioner kroner skulle vekke kjøpelysten hos rikinger som ønsker seg en romslig fritidsbåt. Men selv etter prisreduksjonen glimter de seriøse budene med sitt fravær.

- Jeg har blitt nedringt, fleiper Sandli.

- Nei, denne båten her, å finne kjøper til den er ikke lett, legger han til.

Pris har ingen betydning
Sandli har hatt båten til salgs i om lag to år, og Sandli inrømmer at det ikke er enkelt å finne kjøpere til den flytende mangemillion-luksusen.

- Nå ligger den på rundt halv pris av hva som var utgangspunktet. Det er ganske rått, men folk kjøper den jo ikke uansett hva slags pris den ligger til, sier Sandli.

Skipsmegleren forteller om et dårlig marked for salg av luksus til sjøen.

Solgt etter nær konkurs
Røkke måtte selge yachten etter to år til byggekost på 500 millioner kroner da problemene hopet seg opp i 2003. Senere er skal ”Reverie” være ytterligere påkostet.

Prisen på yachten raser jevnt nedover, og er nå nærmest halvert i pris etter tre store nedjusteringer.

Båten skiller seg ut på bruktmarkedet med all sin tenkelige luksus ombord. Båten har en lengde på 70 meter, har syv dekk, ti passasjerlugarer og helikopterdekk.

Leies ut stiv ukepris
Som mange andre luksusyachter, er også Reverie til utleie for de med litt ekstra romslig feriebudsjett.

- Den ligger i Middelhavet, og går i charter, forteller Sandli.

Vil du leie båten, må du belage deg på å betale rundt 4 millioner kroner for en uke med luksus på sjøen. Båten leies ut med mannskap, som er inkludert i prisen, men vil du ha mat og drikke, og drivstoff til motoren på 4000 tørste hester, må du betale dette av egen lomme.

- Det er ikke noe kjempebutikk, men det er heller ikke poenget. Det er viktig å holde båten vedlike, og en båt har godt av å bli brukt litt, sier Sandli.

Les også:
Om to uker får Kjell Inge Røkke mer enn en halv milliard inn på konto
Røkke selger luksusyachten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.