Studentene ved Industriell økonomi og teknologi på NTNU har alltid vært svært ettertraktet i arbeidslivet, og samtlige nyutdannede studenter har fått jobb.

Over 90 prosent av 2010-kullet oppgir at de hadde fått jobb allerede før endt studium, og de kan også glede seg over lønnsfest:

Den gjennomsnittlige grunnlønnen blant nyutdannede Indøk-kandidater er nå 431.700 kroner, mens gjennomsnittlig totallønn er hele 484.300 kroner.

Aldri har det nominelle lønnsnivået for nyutdannede Indøk-ere vært høyere, viser en helt ny Diplomundersøkelse som Bindeleddet-NTNU har gjennomført.

Kvinner går forbi menn
- Nå har de kvinnelige kandidatene gått forbi mennene på lønnsstatistikken - for aller første gang. Nyutdannede kvinner fra Indøk NTNU har like høy gjennomsnittlig totallønn (inkludert bonus, resultatlønn og provisjon) som menn fra samme studie, og de tjener 7.000 kroner mer i grunnlønn, sier Astri A. Østmo i Bindeleddet-NTNU til DN.no.

Hun opplyser at lønnsnivået for ferske Indøk-ere har økt kraftig siden 2009.

Og Diplomundersøkelsen viser at det lønner seg å jobbe hardt med studiene, for toppkarakterer gir utslag i høyere lønn:

Mens kandidatene som lå på gjennomsnittskarakterer på B og C gjennom studiene ligger svært likt i lønn, har kandidatene med karaktersnitt A en snittlønn på 67.000 og 68.000 kroner over de resterende. Det lønner seg også å ha hatt verv i studentforeninger: De som har hatt verv tjener cirka 30.000 mer i totallønn enn de som ikke har hatt verv.

- Indøk-studenter stiller sterkt når de søker jobb, både på grunn av deres gode renommé i næringslivet og den unike fagkombinasjonen med økonomi, teknologi og ledelse, sier Østmo.

Fikk drømmejobben
Opp mot 80 prosent oppgir at jobben de har fått var førstevalget deres da de søkte jobb, og opp mot 90 prosent er totalt sett godt fornøyde med jobben de nå har.

- De fleste kloke hodene fra NTNU havner i Oslo. Andelen Indøk-ere som begynner å jobbe i Oslo har økt fra 61,4 prosent i 2009 til 69,4 prosent i 2010. Det er også en betydelig andel som arbeider i Trondheim, Bergen og Stavanger, opplyser Astri A. Østmo.

Disse kandidatene er også engasjerte: Tre av fire har hatt ett eller flere frivillige verv i løpet av studietiden, og 70 prosent har tatt deler av utdanningen i utlandet. Opp mot 90 prosent sier de ville valgt Indøk på nytt.

De aller fleste i diplomkullet fikk seg jobb innen rådgivning. Deretter følger finans- og petroleumsbransjen.

Jobber knallhardt
- I årets undersøkelse svarer bare 15,3 prosent av de spurte at de er nokså enig i at finanskrisen påvirker jobbhverdagen dere på noen områder og ingen er helt enig. Bare 5,6 prosent er nokså enig i eller helt enig i at jobbsikkerheten deres er påvirket av krisen, sier Astri A. Østmo.

Oversikten over antall arbeidstimer per uke, viser dessuten at Indøk-ere er glade i å jobbe mye.

Hele 33,3 prosent jobber mellom 45 og 49 arbeidstimer i uken. Dette er en økning på 10,4 prosentpoeng sammenlignet med ifjor. 15,3 prosent jobber over 60 timer i uken.

Les også: Desperate etter ingeniører

Kvinner tjener 2,5 månedslønner mindre enn menn i DnB Nor

Nå ansetter de igjen

Nå er høy lønn viktigere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.