Orkla-topp Åge Korsvold er ett steg nærmere ønsket om å gjøre Orkla om til et rendyrket merkevarselskap. Nå søker nemlig Orkla-datteren Borregaard om børsnotering på Oslo Børs.

Orkla varslet allerede i fjor høst at konsernet har en ambisjon om å bli et rendyrket merkevareselskap, og at alt annet var til salgs, inkludert kjemivirksomheten Borregaard, aluminiumsvirksomheten Sapa, og selskapets eierandel i solenergiselskapet Rec, som de største.

Borregaard har sin virksomhet innenfor biobaserte spesialkjemikalier, med 1.100 ansatte i fabrikker og salgskontorer i 17 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika.

Les: Orkla vil bli et rent merkevareselskap

Parallelt med forberedelsene til en potensiell børsnotering, fortsetter Orkla å vurdere et mulig privat salg av Borregaard, skriver Orkla i en børsmelding.

Flere skal være interessert i å kjøpe Borrregaard.

- Vi jobber med en børsnotering i løpet av 2012, men vil også gjerne selge til industrielle eiere. Vi er mest opptatt av at transaksjonen er verdiskapende, og det vi har sagt er at vi kjører en prosess som avsluttes i løpet av annet halvår i 2012. Vi har ingen planer om å sluttføre den prosessen i tredje kvartal, sa daværende kommunikasjonssjef Johan Christian Hovland i Orkla til Klassekampen i mai.

Ordknapp kommunikasjonssjef
Nåværende kommunikasjonsansvarlig Håkon Mageli i Orkla er onsdag ordknapp om detaljer rundt Borregaard og vil ikke utdype hva som fremstår som mest sannsynlig eller gunstig av en notering og et eventuelt privat salg, ifølge TDN Finans.

- Har noen industrielle eller finansielle aktører vist interesse for selskapet?

- Vi kan på nåværende tidspunkt ikke kommentere prosessen, sier han.

- Vil det være aktuelt å dele ut Borregaard-aksjer til Orklas aksjonærer?

- Vi utelukker ingen løsninger, sier han.

- Vil Borregaard selges som alt eller ingenting?

- Vi utelukker ingen løsninger, sier han.

Les: Mange snuser på Borregaard

I forrige uke ble det kjent at Orkla kjøper Rieber & Søn, som et ledd i deres strategi om å bli et rendyrket merkevareselskap. Tidligere i år har Orkla også innlemmet Jordan i sin portefølje.

Les også: Orkla kjøper et Rieber & Søn i motvind (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.