- Det er vanskelig å se at det skulle være noe stort behov for denne utvidelsen, tatt i betraktning størrelsen på eksisterende brygge, skriver naboen, Gustav Søvde, i sitt brev til bygningsetaten.

Bare dager etter at nabovarslene fra Midelfarts arkitekter dumpet ned i postkassene til hyttenaboene, kom den første reaksjonen inn til bygningsetaten i Kragerø kommune.

Det er flere deler av varselet hyttenabo Søvde reagerer på.

Av papirene Søvde mottok fremkommer det at Midelfart er pålagt av kommunen å rive en lengre gangvei som følger hovedbryggeanlegget på den 15 måls store tomten. I kjølvannet av dette ønsker Midelfart å bygge en molo. Dette faller ikke i god jord hos Søvde.

- Uakseptabelt
- Det blir da etter min vurdering uakseptabelt å erstatte dette med en ny molo på eksisterende brygge i nord-nordvestlig retning som på nytt bygger ned strandsonen, skriver hyttenaboen som har hytte i området etter å ha arvet tomt. Han foreslår at om kommunen godkjenner bygging av moloen, bør den halveres.

Søvde reagerer også på at den London-bosatte forretningskvinnen ønsker å utvide sitt hovedbryggeanlegg mot vest. Han opplyser i sin uttalelse til nabovarselet at den omsøkte utvidelsen vil komme i konflikt med rettigheter andre naboer i området har.

Værharde forhold på egne tomter skal være årsaken til at to eiendommer har fått tinglyst båtfesterettigheter på en av de tilgrensende tomtene til Midelfarts sommerperle.

Søvde opplyser til DN.no at han selv ikke blant naboene som kan bli rammet av bryggeutvidelsen, men han kjenner godt til historikken bak at hans kusine og en annen nabo har rettigheter til båtfeste rett vest for Celina Middelfarts brygge.

Én av de med tinglyste båtfesterettigheter skal ifølge Søvde ha søkt kommunen om å få anlegge brygge, men fikk avslag.

- Frykter du at din kusine og den andre hyttenaboen kan bli offer for forskjellsbehandling?

- Jeg bare peker på at jeg synes de heller burde få muligheten til noen små brygger der i det båtvennlige stedet, enn at hun skal få utvide der - slik at det kan bli vanskelig for disse i fremtiden.

Nå som problemstillingen er tatt opp med kommunen, har han håp om å bli hørt.

- Ja, jeg har vel det i forhold til bryggeanførslene, sier han til DN.no.

Bygger nytt
Det var i 2004 at kosmetikkarvingen Celina Middelfart la 22,5 millioner kroner på bordet for å sikre seg strandperlen som tidligere hadde tilhørt den pensjonerte skipsrederen Knut Ulstein Kloster.

På den gigantiske tomten sto det en toetasjers med en rekke eksklusive detaljer. Likevel engasjerte Midelfart arkitekt Øystein Rognebakken hos arkiktektfirmaet Halvorsen og Reine for å tegne en erstatningshytte for den svært romslige tomten. Det er i forbindelse med disse byggeplanen at Søvde og de øvrige hytte-eierne har mottatt nabovarsel.

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.