Den norske bildelingstjenesten Nabobil er iferd med å hente nye ti millioner kroner, noe som ifølge Finansavisen priser selskapet til 35 millioner kroner.

Etter at artikkelen ble publisert har daglig leder Even Heggernes presisert for DN at emisjonen ennå ikke er undertegnet, men etter planen vil være i havn i løpet av juni.

Nabobil er en tjeneste som enkelt lar deg tjene penger på å leie ut bilen din når du ikke bruker den. Tjenesten hadde per januar i år over 12.000 registrerte brukere. Antallet biler er noe lavere:

– Målet var å få 1.000 medlemmer innen sommeren, noe vi klarte etter bare åtte uker. Siden januar har vi vokst med 10 prosent i antall bookinger hver eneste uke, og nå er det over 2.000 biler i systemet, sier gründer Christian Hager (35) til Finansavisen.

På det meste har det vært mer enn 300 nabobiler i bruk på samme dag, ifølge selskapet.

Emisjonen kommer ti måneder etter at selskapet så dagens lys og fem måneder etter at selskapet hentet fem millioner kroner i sin første finansieringsrunde med eksterne investorer.

I nabobåt-krangel

Utleietjenester som Nabobil har gått i fotsporene etter suksesshistorier som for eksempel boligutleietjenesten Airbnb. Og de er ikke alene.

I mars lanserte Nabobil-teamet også konseptet Nabobåt. Som navnet tilsier, er konseptet å enkelt la deg leie bort båten når du ikke bruker den.

Men den ideen hadde også eiendomsutvikleren Paal Aaserud (33).

I mars selskapet hans å reklamere på Facebook for tjenesten Nabobåt.no – og har registrert domenene nabobaat.no og nabobåt.no.

De to partene er nå i en krangel om hvem som har rett på Nabobåt-navnet.

 

LES OGSÅ OM:

I en årrekke var han en av McKinseys mest sentrale rådgivere i Norden. Så hoppet Trond Riiber Knudsen av for å investere i gründere og den nye delingsøkonomien.

 

Første store matkjede: Meny starter netthandel dnPlus

Lederintervjuet: Laget fjellvettregler for lederne dnPlus

Arbeidstagere som jages av indre demoner (endelig mandag): Sykt hard jobbing dnPlus

Oljefiasko truer norske barnehager: – Han er en ufyselig person magasinetPlus

 

 

SE OGSÅ:

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.